Tuesday 23 June 2009

Almas hagymaleves


8 fore

115 g vaj
1,5 kg hagyma, nagyon vekonyra szeletelve
1 ek cukor (elhagyhato)
2,5 dl almabor (cider, almale is ok helyette, fele-fele aranyban vizzel higitva)
1,2 l csirkeleves
3 ag friss kakukkfurol a levelek
8 szelet bagett, piritva
1 camembert, szeletelve
15 g vaj, olvasztva
  • Olvaszd meg a vajat, dobd ra a hagymat. Kevergesd, mig megpuhulnak. Adj hozza 1-2 ek vajat, fedd le, es hagyd puhara foni es kicsit karamellizalodni - ez akar 50 percet is igenybe vehet. Idonkent adj hozza egy kis vizet es kevergesd meg.
  • Csavard fela langot kicsit, hogy a folosleges le elparologjon. Ha hasznalsz cukrot, most add hozza, hogy meg jobban karamellizalodjon.
  • Mikor a hagyma barna, add hozza az almalevet, csirkelevest, kakukkfuvet, es fozd 10 p.
  • A piritosokat kend meg kis olvasztott vajjal, fektesd ra a sajtszeleteket, es grill alatt susd, mig a sajt megolvad.

No comments:

Post a Comment