75 g vaj
115 g cukor
900 g korte (kb. 6), pucolva, 1 cm szeletekre vagva
140 g aszalt vorosafonya
75 g pucolt pekandio
120 g vaj
200 g cukor
2 szetvalasztott tojas
par csepp vaniliakivonat
210 g liszt
2 tk sutopor
175 ml tej
115 g cukor
900 g korte (kb. 6), pucolva, 1 cm szeletekre vagva
140 g aszalt vorosafonya
75 g pucolt pekandio
120 g vaj
200 g cukor
2 szetvalasztott tojas
par csepp vaniliakivonat
210 g liszt
2 tk sutopor
175 ml tej
- Olvaszd meg az elso adag vajat es cukrot. Helyezd ra a korteszeleteket, es parold puhara kis langon.
- Ekkor csavard fel nagylangra, es susd mig kicsit karamellizalodik.
- Szord ra az afonyat es a diot, jol keverd el. Teritsd egy tortaforma aljaba.
- Egy talban keverd habosra a masodik adag vajat es cukrot a 2 sargajaval es a vaniliaval.
- Keverd hozza a liszt felet, majd a tejet, vegul a maradek lisztet.
- Vegul add hozza a kemenyre vert feherjet. Kapard az egeszet a kortere.
- Susd 35-40 percig gaz 4 / 180 C.
- Hagyd 10 percet hulni, mielott kiveszed a formabol - tobbet ne, mert akkor a gyumolcs hozzaragad.
ROAST FIGS, SUGAR SNOW /Diana Henry/
A szerzo oszies-telies eteleket gyujtott egy csokorba, a vilag huvosebb tajairol (Kanada, Eszak-Amerika, Oroszorszak, Skandinavia, Britannia, francia Alpok stb.)
A fejezetcimek is nagyon tetszenek:
A szerzo oszies-telies eteleket gyujtott egy csokorba, a vilag huvosebb tajairol (Kanada, Eszak-Amerika, Oroszorszak, Skandinavia, Britannia, francia Alpok stb.)
A fejezetcimek is nagyon tetszenek:
- Ripe and Ready - sajt
- Gathering In - gesztenye, diofelek
- Earthly Pleasures - tokok, babok, lencsek
- Field days - teli zoldsegek
- Tales from the Hunt - vadak, gombak
- The fat of the Land - diszno
- Of Wood and Smoke - fustolt etelek
- Apples in the Attic - alma, korte, birsalma
- The Colour Purple - szilva, fuge, ringlo
- Winter on Your Tongue - fuszerek, zoldfuszerek, tejfol
- From Hedgerow and Bog - afonya, szeder, csipkebogyo, kokeny
- Sugar Snow - juharszirup
No comments:
Post a Comment