175 g vaj
175 g cukor
325 g keserucsoki darabokra torve
50 g pucolt dio, felezve
50 g blansirozott mandula
75 g pucolt mogyoro
5 tojas, szetvalasztva
150 g fott gesztenye, darabokra torve
1 nagy narancs reszelt heja
1/2 tk fahej
50 g orolt mandula (v. dio)
a disziteshez: porcukor, keserucsoki, par pucolt mogyoro es dio
175 g cukor
325 g keserucsoki darabokra torve
50 g pucolt dio, felezve
50 g blansirozott mandula
75 g pucolt mogyoro
5 tojas, szetvalasztva
150 g fott gesztenye, darabokra torve
1 nagy narancs reszelt heja
1/2 tk fahej
50 g orolt mandula (v. dio)
a disziteshez: porcukor, keserucsoki, par pucolt mogyoro es dio
- Sutoben (180 / 4) piritsd meg a diot, mogyorot es mandulat egy tepsin, de vigyaz, nehogy megegjenek. Tord / vagd oket durvara.
- Olvaszd ossze a vajat es cukrot goz folott.
- Add hozza a csokit, kevergesd, mig az is elolvad. Vedd le a tuzrol es hagyd kicsit kihulni.
- Add hozza az 5 sargajat es a piritott diofelet, a narancshejat es a fahejat.
- A feherjeket verd kemenyre, de csak annyira, hogy ne legyen szaraz. Kanalankent, ovatosan keverd a csokis keverekhez.
- Add hozza az orolt mandulat.
- Ontsd a kevereket kivajazott tortaformaba (20 cm), es susd a sutoben 45 percig (180 / 4).
- Hagyd a formaban hulni 20 percig. Ovatosan vedd ki a formabol, mert ez egy torekeny torta, a kozepe lagy, kicsit habszeru.
- Szord meg porcukorral vagy csokimazzal vond be a tetejet, majd diszitsd fel diokkal es durvara tort mogyoroval.
No comments:
Post a Comment