Tuesday 30 June 2009

Ir gulyas (stew)


6 fore

1,4 kg barany oldal, vagy nyak
marek petrezselyemszar
3 nagy hagyma, pucolva
500 g repa, pucolva
6 feketebors
3 nagy krumpli, hamozva
so, borss
3 ag kakukkfu levelei
marek petrezselyem, finomra vagva
  • A baranyt tedd egy nagy labosba a petrezselyemszarral, 1 felezett hagymaval, 1 felezett repaval es a borssal.
  • Onts ra annyi vizet, h elfedje, forrald fel, es merd le a kepzodott habot. Csavard le a langot, es fozd lefedve, mig szinte lejon a csontrol. Kb. 1-1,25 ora.
  • Szedd ki a hust es szurd le a levet.
  • A maradek repat, a krumplit es a hagymat vagd fel kis darabokra. Fozd oket a leszurt leben, mig megpuhulnak, idonkent keverve. Akkor jo, ha a krumpli kicsit kezd szetfoni.
  • Kozben szedd le a hust a csontrol es darabold fel. Tedd vissza a levesbe a kakukkfuvel egyutt. Sozd, borsozd, melegitsd at, majd szord meg petrezselyemmel.

No comments:

Post a Comment