Wednesday 24 June 2009

Hajdinapalacsinta hagymaval, baconnel es sajttal



6 fore

125 g liszt
125 g hajdinaliszt
1 tk so
3 dl tej
125 ml viz
2 tojas
30 g olv. vaj

125 g vaj
2 hagyma, aprora vagva
3 ek tejszin
so, bors
450 g bacon (darabolt)
125 g gruyere vagy ementali sajt, reszelve
6 tojas
  • Az elso adag hozzavalokbol keverj palacsintatesztat. Hagyd allni par orat.
  • Kozben a 125 g vajon piritsd meg a hagymat - adj hozza 1-2 ek vizet, nehogy odaegjen.
  • Kb. 20 p mulva add hozza a tejet, sot, borsot, majd szedd ki egy talra.
  • Piritsd meg a bacont.
  • Suss 6 viszonylag vastag palacsintat a tesztabol.
  • A 6 tojast susd meg tukortojasnak.
  • Halmozd a hagymat, bacont a palacsintakra. Mindegyik tetejere rakj 1-1 tojast.
  • Szord meg a reszelt sajttal. Par percre grill ala teheted, hogy megolvadjon.
  • Talald igy, nyitva, vagy felbehajtva.

No comments:

Post a Comment