Friday 26 June 2009

Csicsoka-gesztenye leves


6 fore

30 g vaj
1 pore felkarikazva
1/2 hagyma durvara vagva
700 g csicsoka (kicsit olyan, mint a krumpli, helyettesitheted vele)
250 g fott gesztenye
8,5 dl csirkeleves
3 dl tej
so, bors
0,5 dl tejszin
  • Olvaszd meg a vajat, dobd ra a hagymakat. Par perc mulva adj hozza egy kis vizet, es lefedve fozd 15 p. Idonkent ellenorizd, nehogy leegjen.
  • Vagd fel a csicsokat durvara, add a labosba, fozd 10 percig.
  • Adj hozza 75 g gesztenyet, a levest, es sozd-borsozd. Fozd meg 10 percig.
  • Keverd bele a tejszint es a tejet, es turmixold el.
  • A maradek gesztenyet vagdosd durvara es add a leveshez.

No comments:

Post a Comment