8 fore
2 hagyma
3 repa
500 g zeller
300 g swede (karorepa)
300 g krumpli
4 ek kacsa- vagy libazsir
500 g diszno hasi szalonna, bore levagva, kicsontozva, feldarabolva
250 g feher bab, 1 ejre beaztatva
4 gerezd fokhagyma, finomra szeletelve
2 baberlevel
800 g Tolouse kolbasz
400 g konzerv paradicsom
kis csokor petrezselyem
6 ag kakukkfu levele
karorepa
- Hamozz meg es negyedeld az egyik hagymat, a masikat vagd finomra. Pucold meg a repat, zellert es karorepat. Vagd kb. 2 cm-es kockakka. A krumplit is darabold fel.
- 1 ek zsiron piritsd meg a szalonnat.
- Oblitsd es szurd le a babot, add a szalonnahoz.
- Dobd ra a negyedelt hagymat, majd onts ra annyi vizet, hogy 2,5 cm-rel magasabban legyen, mint a bab.
- Kozben egy serpenyoben 2 ek zsiron piritsd meg a masik hagymat es a felkockazott zoldsegeket. Utana keverd a szalonnahoz oket.
- Add a babhoz a fokhagyma felet, a petrezselyem finomra vagott szarat, a kakukkfuvet es a babert. Jol keverd meg, majd lefedve fozd 1 oran at, idonkent keverve.
- A maradek zsiron piritsd meg a kolbaszt, feldarabolva. Add a babhoz, a paradicsommal, krumplival, petrezselyemlevellel egyutt. Sozd, borsozd, majd fedo nelkul fozd meg fel oran at, idonkent kevergetve.
No comments:
Post a Comment