Wednesday 17 June 2009

The Great Big Cookie Book karacsonyi kekszek


Ekszer-keksz

175 g liszt
75 g vaj
3 ek cukor
1 feherje
2 ek narancsle
gumicukor
  • Gyurd ossze a lisztet, vajat, cukrot, feherjet es narancslet.
  • Nyujtsd ki, szaggass belole formakat. Mindnek a kozepebol kis sutiformaval vagj ki egy kort.
  • Rakd oket a tepsire. A lukakba rakj 1-1 gumicukrot.
  • Susd 15percig kb, gaz 4 / 180 C.


Csikos keksz

50 g fehercsoki
zold, piros etelfestek
2 kemenyre vert feherje
90 g cukor
50 g olvasztott vaj
50 g liszt
  • Olvaszd meg a csokit 2 reszre osztva. Az egyikbe keverj piros, a masikba zold etelfesteket. Toltsd oket nyomozsakba.
  • Keverd simara a feherjet, cukrot, vajat, lisztet. Kanallal szaggass koroket zsirpapirral belelt tepsire. Nyomogasd le oket laposra.
  • Susd 3-4 p, gaz 5 / 190 C.
  • Meg melegen kessel lazitsd fel a tepsirol. Par masodpercre tedd vissza a sutobe, h ujra megpuhuljon, majd azonnal tekerd fel oket vajas fakanalnyelre.
  • Hagyd a nyelen oket, mig kihulnek es megszilardulnak, utana csusztasd le oket.
  • Rajzolj rajuk vonalakat, cikkcakkokat az olvasztott csokival.
  • (Hagyhatod oket laposan is)

No comments:

Post a Comment