Ekszer-keksz
175 g liszt
75 g vaj
3 ek cukor
1 feherje
2 ek narancsle
gumicukor
175 g liszt
75 g vaj
3 ek cukor
1 feherje
2 ek narancsle
gumicukor
- Gyurd ossze a lisztet, vajat, cukrot, feherjet es narancslet.
- Nyujtsd ki, szaggass belole formakat. Mindnek a kozepebol kis sutiformaval vagj ki egy kort.
- Rakd oket a tepsire. A lukakba rakj 1-1 gumicukrot.
- Susd 15percig kb, gaz 4 / 180 C.
Csikos keksz
50 g fehercsoki
zold, piros etelfestek
2 kemenyre vert feherje
90 g cukor
50 g olvasztott vaj
50 g liszt
- Olvaszd meg a csokit 2 reszre osztva. Az egyikbe keverj piros, a masikba zold etelfesteket. Toltsd oket nyomozsakba.
- Keverd simara a feherjet, cukrot, vajat, lisztet. Kanallal szaggass koroket zsirpapirral belelt tepsire. Nyomogasd le oket laposra.
- Susd 3-4 p, gaz 5 / 190 C.
- Meg melegen kessel lazitsd fel a tepsirol. Par masodpercre tedd vissza a sutobe, h ujra megpuhuljon, majd azonnal tekerd fel oket vajas fakanalnyelre.
- Hagyd a nyelen oket, mig kihulnek es megszilardulnak, utana csusztasd le oket.
- Rajzolj rajuk vonalakat, cikkcakkokat az olvasztott csokival.
- (Hagyhatod oket laposan is)
No comments:
Post a Comment