6-8 fore
Hagyomanyos sved leves, regen mindig csutortokon ettek, utana palacsintaval.
30 g vaj
1 hagyma
2 pore
3 gerezd fokhagyma
1,4 l alapleves
380 g felesborso, elotte 1 ejen at aztatva, leszurve, atoblitve
225 g repa, kockazva
225 g zeller, kockazva
150 g sonka vagy bacon, kb. 1 cm-es kockakra vagva
talalashoz tejfol vagy parasztkenyer
Hagyomanyos sved leves, regen mindig csutortokon ettek, utana palacsintaval.
30 g vaj
1 hagyma
2 pore
3 gerezd fokhagyma
1,4 l alapleves
380 g felesborso, elotte 1 ejen at aztatva, leszurve, atoblitve
225 g repa, kockazva
225 g zeller, kockazva
150 g sonka vagy bacon, kb. 1 cm-es kockakra vagva
talalashoz tejfol vagy parasztkenyer
- A vajon fozd meg a hagymakat. Adj hozza egy kis vizet es fozd kb. 15 percig. Idonkent ellenorizd, nehogy leegjen (adj hozza meg vizet).
- Onts fel a levessel, majd dobd bele a felesborsot (lehet sarga vagy zold).
- Kb. 1 ora mulva add hozza a zoldsegeket, es fozd meg 30 percig. Akkor jo, ha a zoldsegek puhak es a borso kezd szetfoni.
- Add hozza a sonkat vagy a megpiritott bacont.
No comments:
Post a Comment