Sunday 28 June 2009

Sved csutortoki leves felesborsoval es sonkaval



6-8 fore
Hagyomanyos sved leves, regen mindig csutortokon ettek, utana palacsintaval.

30 g vaj
1 hagyma
2 pore
3 gerezd fokhagyma
1,4 l alapleves
380 g felesborso, elotte 1 ejen at aztatva, leszurve, atoblitve
225 g repa, kockazva
225 g zeller, kockazva
150 g sonka vagy bacon, kb. 1 cm-es kockakra vagva
talalashoz tejfol vagy parasztkenyer
  • A vajon fozd meg a hagymakat. Adj hozza egy kis vizet es fozd kb. 15 percig. Idonkent ellenorizd, nehogy leegjen (adj hozza meg vizet).
  • Onts fel a levessel, majd dobd bele a felesborsot (lehet sarga vagy zold).
  • Kb. 1 ora mulva add hozza a zoldsegeket, es fozd meg 30 percig. Akkor jo, ha a zoldsegek puhak es a borso kezd szetfoni.
  • Add hozza a sonkat vagy a megpiritott bacont.

No comments:

Post a Comment