Monday 15 June 2009

The Great Big Cookie Book kekszek II.


Csokis golyok

75 g keserucsoki
75 g fehercsoki
115 g vaj
115 g cukor
2 tojas
230 g liszt
esetleg: durvara tort diofele, mazsola
porcukor
  • Darabold fel, es kulon-kulon olvaszd meg a ketfele csokit (vizfurdon)
  • Keverd ki a vajat, cukrot, tojast. Oszd ketfele.
  • Az egyik felebe keverd a keserucsokit, a masikba a feheret.
  • Mindket adaghoz adj 115-115 g lisztet.
  • Gyurj belole kis golyokat, es hutsd be 1 orara.
  • 10-12 p sutes gaz 5 / 190 C.
  • Talald porcukorral megszorva.





Csokis-fahejas hartyak

1 felvert feherje
50 g cukor
2 ek liszt
3 ek olvasztott vaj
1 ek kakaopor
1/2 tk fahej
csoki
  • Keverj mindent ossze. Kanallal "szaggasd" kivajazott tepsire nagyon vekonyan!
  • Susd 4-6 percig, gaz 6 / 200 C.
  • Vedd ki, azonnal szedd le oket a tepsirol, es egy olajos sodrofara hengeritsd ra oket (vagy ha van valami kup alaku formad, arra is lehet). Mikor kihultek, mar nem lehet formalni oket, azert kell gyorsan csinalni.
  • Diszitheted olvasztott csokit racsorgatva.
Valtozat
Csak a teszta felebe keverj kakaot, a masikat hagyd feheren. A tepsire szedd ki a barna kevereket, majd vekonyan csorgass ra egy kicsit a feherbol - igy marvanyos hatast erhetsz el.

A tesztaba keverhetsz durvara tort diofelet is.


Csokis perec

115 g liszt
3 ek kakaopor
115 g vaj
150 g cukor
1 tojas
1 felig felvert feherje
nagyszemu kristalycukor a disziteshez
  • Gyurd ossze az elso 4 hozzavalot, majd hutsd be 1 orara.
  • Gyurj belole kis hurkakat, es hajtogasd oket perec formara. Kend meg a tetejuket a feherjevel, szord meg a cukorral.
  • Susd 10-12 percig, gaz 5 / 190 C.


Duplacsokis keksz

115 g vaj
115 g barnacukor
1 tojas
1 tk vaniliaeszencia
150 g liszt
1 tk sutopor
75 g zabpehely
115 g darabolt csoki
115 g darabolt fehercsoki
  • Keverd ossze az osszes hozzavalot.
  • Susd 15-20 p gaz 5 / 190.


Csokis-marcipanos keksz

200 g vaj
200 g barnacukor
1 tojas
280 g liszt
4 ek kakaopor
marcipan
esetleg 1 tabla fehercsoki vagy porcukor
  • Keverd ki a vajat a cukorral es a tojassal.
  • Add hozza a lisztet es kakaot. Nyujtsd ki, szaggass belole viragformakat vagy koroket.
  • 2-2-t ragassz ossze egy darab kinyujtott marcipannal.
  • Susd 10-12 p, gaz 5 / 190
  • Diszitheted olvadt fehercsokit racsorgatva, vagy megszorhatod porcukorral.


Rozsavizes lapocskak

220 g vaj
200 g cukor
1 tojas
1 ek tejszin
280 g liszt
1 tk sutopor
1 ek rozsaviz
cukor a disziteshez
  • Keverd ossze a hozzavalokat. Gyurj belole vastag hurkat. Hutsd be 1 orara.
  • Szeleteld fel vekonyan. Szord meg egy kis cukorral, majd susd 10 p gaz 5 / 190.


Karamellas keksz (toffee)

175 g vaj
200 g aprora tort zabpehely
115 g barnacukor
125 ml corn syrup (hasonlo a golden syruphoz, csak kukoricabol van)
2 ek vanilia
100 g csoki behutve, majd lereszelve
75 g durvara tort dio
  • Keverd ossze a hozzavalokat.
  • Susd 15-18 percig, gaz 6.



Gazdag omlos keksz (shortbread)

250 g liszt
6 felvert sargaja
1 ek tej
150 g cukor
225 g vaj
1 felig felvert feherje a keneshez
  • Jol gyurd ossze. Nyujtsd ki kb. 1 cm vastagra (eleg toredezos, lehet, h egyszerubb kezzel csak lenyomkodni). Szaggass koroket / csikokat stb. belole.
    Vagy lapogasd bele egy tepsibe, es ott vagd fel egy kessel csikokra / cikkelyekre.
  • Kend meg a tetejet a feherjevel.
  • Susd 12-15 p, gaz 4 / 180.



Csokis keksz

4 kemenyre vert feherje
300 g porcukor
150 - 200 g kakaopor
2 ek liszt
1 tk instant kave
1 ek viz
100 g durvara vagott diofele
  • Keverd el az egeszet, kiveve a diot (kezdd 100 g kakaoval, aprankent add hozza a tobbit, nehogy tul suru legyen), majd ujra verd habverovel, mig kezd besurusodni.
  • Ekkor add hozza a diot.
  • Kanalnyi adagokat rakj a tepsire, susd 12-15 p, gaz 4 / 180 C.













Vamhaz keksz

115 g vaj
50 g cukor
100 g barnacukor
1 tojas
1/2 tk vaniliakivonat
125 g liszt
1/2 tk szodabikarbona
100 g csoki durvara torve
50 g dio durvara torve
  • Keverd el az egeszet, susd 10-15 percig gaz 4 / 180 C.

No comments:

Post a Comment