Csokis golyok
75 g keserucsoki
75 g fehercsoki
115 g vaj
115 g cukor
2 tojas
230 g liszt
esetleg: durvara tort diofele, mazsola
porcukor
75 g keserucsoki
75 g fehercsoki
115 g vaj
115 g cukor
2 tojas
230 g liszt
esetleg: durvara tort diofele, mazsola
porcukor
- Darabold fel, es kulon-kulon olvaszd meg a ketfele csokit (vizfurdon)
- Keverd ki a vajat, cukrot, tojast. Oszd ketfele.
- Az egyik felebe keverd a keserucsokit, a masikba a feheret.
- Mindket adaghoz adj 115-115 g lisztet.
- Gyurj belole kis golyokat, es hutsd be 1 orara.
- 10-12 p sutes gaz 5 / 190 C.
- Talald porcukorral megszorva.
Csokis-fahejas hartyak
1 felvert feherje
50 g cukor
2 ek liszt
3 ek olvasztott vaj
1 ek kakaopor
1/2 tk fahej
csoki
Csak a teszta felebe keverj kakaot, a masikat hagyd feheren. A tepsire szedd ki a barna kevereket, majd vekonyan csorgass ra egy kicsit a feherbol - igy marvanyos hatast erhetsz el.
A tesztaba keverhetsz durvara tort diofelet is.
1 felvert feherje
50 g cukor
2 ek liszt
3 ek olvasztott vaj
1 ek kakaopor
1/2 tk fahej
csoki
- Keverj mindent ossze. Kanallal "szaggasd" kivajazott tepsire nagyon vekonyan!
- Susd 4-6 percig, gaz 6 / 200 C.
- Vedd ki, azonnal szedd le oket a tepsirol, es egy olajos sodrofara hengeritsd ra oket (vagy ha van valami kup alaku formad, arra is lehet). Mikor kihultek, mar nem lehet formalni oket, azert kell gyorsan csinalni.
- Diszitheted olvasztott csokit racsorgatva.
Csak a teszta felebe keverj kakaot, a masikat hagyd feheren. A tepsire szedd ki a barna kevereket, majd vekonyan csorgass ra egy kicsit a feherbol - igy marvanyos hatast erhetsz el.
A tesztaba keverhetsz durvara tort diofelet is.
Csokis perec
115 g liszt
3 ek kakaopor
115 g vaj
150 g cukor
1 tojas
1 felig felvert feherje
nagyszemu kristalycukor a disziteshez
- Gyurd ossze az elso 4 hozzavalot, majd hutsd be 1 orara.
- Gyurj belole kis hurkakat, es hajtogasd oket perec formara. Kend meg a tetejuket a feherjevel, szord meg a cukorral.
- Susd 10-12 percig, gaz 5 / 190 C.
Duplacsokis keksz
115 g vaj
115 g barnacukor
1 tojas
1 tk vaniliaeszencia
150 g liszt
1 tk sutopor
75 g zabpehely
115 g darabolt csoki
115 g darabolt fehercsoki
115 g vaj
115 g barnacukor
1 tojas
1 tk vaniliaeszencia
150 g liszt
1 tk sutopor
75 g zabpehely
115 g darabolt csoki
115 g darabolt fehercsoki
- Keverd ossze az osszes hozzavalot.
- Susd 15-20 p gaz 5 / 190.
Csokis-marcipanos keksz
200 g vaj
200 g barnacukor
1 tojas
280 g liszt
4 ek kakaopor
marcipan
esetleg 1 tabla fehercsoki vagy porcukor
- Keverd ki a vajat a cukorral es a tojassal.
- Add hozza a lisztet es kakaot. Nyujtsd ki, szaggass belole viragformakat vagy koroket.
- 2-2-t ragassz ossze egy darab kinyujtott marcipannal.
- Susd 10-12 p, gaz 5 / 190
- Diszitheted olvadt fehercsokit racsorgatva, vagy megszorhatod porcukorral.
Rozsavizes lapocskak
220 g vaj
200 g cukor
1 tojas
1 ek tejszin
280 g liszt
1 tk sutopor
1 ek rozsaviz
cukor a disziteshez
- Keverd ossze a hozzavalokat. Gyurj belole vastag hurkat. Hutsd be 1 orara.
- Szeleteld fel vekonyan. Szord meg egy kis cukorral, majd susd 10 p gaz 5 / 190.
Karamellas keksz (toffee)
175 g vaj
200 g aprora tort zabpehely
115 g barnacukor
125 ml corn syrup (hasonlo a golden syruphoz, csak kukoricabol van)
2 ek vanilia
100 g csoki behutve, majd lereszelve
75 g durvara tort dio
- Keverd ossze a hozzavalokat.
- Susd 15-18 percig, gaz 6.
Gazdag omlos keksz (shortbread)
250 g liszt
6 felvert sargaja
1 ek tej
150 g cukor
225 g vaj
1 felig felvert feherje a keneshez
250 g liszt
6 felvert sargaja
1 ek tej
150 g cukor
225 g vaj
1 felig felvert feherje a keneshez
- Jol gyurd ossze. Nyujtsd ki kb. 1 cm vastagra (eleg toredezos, lehet, h egyszerubb kezzel csak lenyomkodni). Szaggass koroket / csikokat stb. belole.
Vagy lapogasd bele egy tepsibe, es ott vagd fel egy kessel csikokra / cikkelyekre. - Kend meg a tetejet a feherjevel.
- Susd 12-15 p, gaz 4 / 180.
Csokis keksz
4 kemenyre vert feherje
300 g porcukor
150 - 200 g kakaopor
2 ek liszt
1 tk instant kave
1 ek viz
100 g durvara vagott diofele
4 kemenyre vert feherje
300 g porcukor
150 - 200 g kakaopor
2 ek liszt
1 tk instant kave
1 ek viz
100 g durvara vagott diofele
- Keverd el az egeszet, kiveve a diot (kezdd 100 g kakaoval, aprankent add hozza a tobbit, nehogy tul suru legyen), majd ujra verd habverovel, mig kezd besurusodni.
- Ekkor add hozza a diot.
- Kanalnyi adagokat rakj a tepsire, susd 12-15 p, gaz 4 / 180 C.
Vamhaz keksz
115 g vaj
50 g cukor
100 g barnacukor
1 tojas
1/2 tk vaniliakivonat
125 g liszt
1/2 tk szodabikarbona
100 g csoki durvara torve
50 g dio durvara torve
50 g cukor
100 g barnacukor
1 tojas
1/2 tk vaniliakivonat
125 g liszt
1/2 tk szodabikarbona
100 g csoki durvara torve
50 g dio durvara torve
- Keverd el az egeszet, susd 10-15 percig gaz 4 / 180 C.
No comments:
Post a Comment