Sunday 28 June 2009

Borokas furj toklepennyel



6 fore

12 furj
10 ek brandy
3 ag kakukkfu levelei
so, bors
45 g vaj
1 kis hagyma, nagyon aprora vagva
100 g fott sonka, pl. Parma, csikokra tepkedve
10 borokabogyo, durvara torve
275 ml feherbor, szaraz
375 ml tejszin
2 ek petrezselyem
----------------------------
75 g liszt
175 ml buttermilk (joghurt es tej kevereke)
so, bors
2 tojas
1 feherje felverve
250 g fott, attort sutotok
szerecsendio
45 g vaj
  • Dorzsold be a madarakat kivul-belul a brandyvel es a kakukkfuvel. Sozd, borsozd. Hagyd lefedve allni a hutoben masnapig.
  • Egy nagy labosban (amibe pont befernek a madarak, szorosan) olvaszd meg a vajat, piritsd meg rajta a furjeket, majd szedd ki oket egy tanyerra.
  • Ugyanabban a labosban piritsd meg a hagymat. Mikor uveges, dobd ra a sonkat es a borokat.
  • Ontsd ra a bort, eppcsak forrald fel, tedd vissza a labosba a furjeket, majd lefedve rakd a sutobe.
  • 30 p sutes gaz 4 / 180 C
  • Keverd ossze a lepenyhez valokat: a lisztet, buttermilket, sot, borsot, 2 egesz tojast, a tokot, szerecsendiot es a vajat. Vegul ovatosan add hozza a felvert feherjet. Fedd le, mig a madarak megsulnek.
  • Mikor a furj kesz, szedd ki oket a labosbol. A levehez add hozza a tejszint, es fozd par percig, mig besurusodik. Tedd vissza bele a furjeket, es tartsd a sutoben melegen.
  • Susd ki a lepenyeket (mint vastag palacsintakat), kb. 10 cm-eseket.
  • Talalas: 1-2 palacsinta, 2 furj / fo, ra szosz, es megszorva a petrezselyemmel.

No comments:

Post a Comment