Tuesday 23 June 2009

Olasz kaposzta- es kenyerleves



6 fore

90 g vaj
4 gerezd fokhagyma vekonyra szeletelve
350 g rozskenyer (vagy sotetbarna kovaszos, vagy a ketto kevereke), darabokra tepkedve
300 g fontina sajt vekonyan szeletelve
so, bors
1,7 l meleg csirkeleves
600 g kelkaposzta csikokra vagva
2 ek reszelt parmezan
esetleg bacon, megpiritva
  • Olvaszd meg a vajat, es kicsit susd rajta a fokhagymat, de ne barnuljon meg. Dobd ra a kaposztat, ezt is fonnyaszd meg rajta kicsit, par ek viz hozzaadasaval.
  • Tuzallo talba retegezd a kenyeret, sajtot es a kaposztat, es a vajat amiben sult.
  • Sozd, borsozd. Ontsd ra a levest.
  • Susd 45 p gaz 2,5 / 160 C.
  • Szord meg parmezannal es az elmorzsolt baconnel.
  • Tedd vissza a sutobe, gaz 4 / 180 C, susd meg 15 percig.

No comments:

Post a Comment