Devonshire zsomlek
25 g eleszto
225 ml meleg viz
50 g cukor
1-2 ek liszt
450 g liszt
csipet so
1 tojas
50 g olvasztott vaj
25 g eleszto
225 ml meleg viz
50 g cukor
1-2 ek liszt
450 g liszt
csipet so
1 tojas
50 g olvasztott vaj
- Eloszor keszitsd el a kovaszt: keverd ossze az elesztot, vizet, cukrot es a lisztet (par ek). Hagyd meleg helyen allni par oran keresztul.
- Add hozza a tobbi hozzavalot, gyurd ossze alaposan, majd gyurd meg 10 percen keresztul.
- Hagyd kelni meleg helyen 1 oran at, majd gyurd at.
- Oszd 20 hurkava, hajtsd oket felbe, majd hagyd kelni meg 1 oran at, ekkor mar a tepsin.
- Susd gaz 8 / 220 C, kb. 10 perc
- Hagyomanyosan lekvarral es "clotted cream"-mel talaljak (ez egy nagyon suru tejszin, szinte mar vajszeru)
Sally Lunn zsomlek
20 g eleszto
1,5 dl tej vagy tejszin
100 g cukor
kis liszt
350 g liszt
100 g vaj
2 tojas
20 g eleszto
1,5 dl tej vagy tejszin
100 g cukor
kis liszt
350 g liszt
100 g vaj
2 tojas
- Keverd el az elesztot, tejet, cukrot a kis liszttel - futtasd fel (kb. fel ora)
- Add hozza a tobbi hozzavalot. Gyurd ossze, majd meg 5-10 percig.
- Meleg helyen keleszd 1 orat, gyurd at, tedd a tepsire, majd keleszd meg 1 orat.
- Susd 15-20 percig, gaz 8 / 230 C.
Ir szodabikarbonas kenyer
450 g liszt
csipet so
1 tk szodabikarbona
1 tk sutopor
3 dl tej
450 g liszt
csipet so
1 tk szodabikarbona
1 tk sutopor
3 dl tej
- Keverj mindent ossze.
- Susd 20-25 percig.
Gyorgy-kori kenyer
15 g eleszto
1,5 dl langyos sor
1,5 dl langyos viz
2 ek mez
350 g teljes kiorlesu liszt
110 g feher liszt
csipet so
15 g eleszto
1,5 dl langyos sor
1,5 dl langyos viz
2 ek mez
350 g teljes kiorlesu liszt
110 g feher liszt
csipet so
- Keverd ossze az elesztot, a folyadekokat es a mezet. Meleg helyen hagyd allni 10-15 percig, mig felfut.
- Ad dhozza a liszteket es sot, gyurd 10 percig, majd hagyd 1 oran at kelni.
- Gyurd at, tedd a tepsire, majd keleszd ismet a duplajara.
- Susd 30 p gaz 7 / 220 C.
No comments:
Post a Comment