Friday 19 June 2009

Marguerite Patten kenyerei



Devonshire zsomlek

25 g eleszto
225 ml meleg viz
50 g cukor
1-2 ek liszt
450 g liszt
csipet so
1 tojas
50 g olvasztott vaj
  • Eloszor keszitsd el a kovaszt: keverd ossze az elesztot, vizet, cukrot es a lisztet (par ek). Hagyd meleg helyen allni par oran keresztul.
  • Add hozza a tobbi hozzavalot, gyurd ossze alaposan, majd gyurd meg 10 percen keresztul.
  • Hagyd kelni meleg helyen 1 oran at, majd gyurd at.
  • Oszd 20 hurkava, hajtsd oket felbe, majd hagyd kelni meg 1 oran at, ekkor mar a tepsin.
  • Susd gaz 8 / 220 C, kb. 10 perc
  • Hagyomanyosan lekvarral es "clotted cream"-mel talaljak (ez egy nagyon suru tejszin, szinte mar vajszeru)


Sally Lunn zsomlek

20 g eleszto
1,5 dl tej vagy tejszin
100 g cukor
kis liszt
350 g liszt
100 g vaj
2 tojas
  • Keverd el az elesztot, tejet, cukrot a kis liszttel - futtasd fel (kb. fel ora)
  • Add hozza a tobbi hozzavalot. Gyurd ossze, majd meg 5-10 percig.
  • Meleg helyen keleszd 1 orat, gyurd at, tedd a tepsire, majd keleszd meg 1 orat.
  • Susd 15-20 percig, gaz 8 / 230 C.


Ir szodabikarbonas kenyer

450 g liszt
csipet so
1 tk szodabikarbona
1 tk sutopor
3 dl tej
  • Keverj mindent ossze.
  • Susd 20-25 percig.

Gyorgy-kori kenyer

15 g eleszto
1,5 dl langyos sor
1,5 dl langyos viz
2 ek mez
350 g teljes kiorlesu liszt
110 g feher liszt
csipet so
  • Keverd ossze az elesztot, a folyadekokat es a mezet. Meleg helyen hagyd allni 10-15 percig, mig felfut.
  • Ad dhozza a liszteket es sot, gyurd 10 percig, majd hagyd 1 oran at kelni.
  • Gyurd at, tedd a tepsire, majd keleszd ismet a duplajara.
  • Susd 30 p gaz 7 / 220 C.

No comments:

Post a Comment