Sunday 28 June 2009

Roman bableves baconnel es tejfollel



6-8 fore

30 g vaj
1 hagyma aprora vagva
2 zellerszar
200 g bacon darabolva
225 g bab, 1 ejszakara beaztatva
1,7 l csirkeleves
so, bors
1 kis fej salata
1,5 dl tejfol
1 ek feherborecet
kis csokor friss kapor
  • A vajon fozd a hagymat es zellerszarat. Adj hozza kis vizet, es fedd le - fozd 15 p. Idonkent ellenorizd, nehogy leegjen.
  • Egy masik labosban piritsd meg a bacont. Add a hagymahoz.
  • Szurd le a babokat, keverd a baconos hagymahoz. Ontsd ra a levest, es kis langon, felig lefedve fozd 1,5-2 oran at.
  • Egy krumplinyomoval kicsit tord meg a babokat. Sozd, borsozd.
  • Add hozza az ecetet es a tejfolt. A tetejere szord a darabokra tepkedett salatat.

No comments:

Post a Comment