Pillecukor-fagyi koktelcseresznyevel
1,5 dl forro Kandy tea
75 g pillecukor
50 g koktelcseresznye, felezve
2 ek Maraschino szirup (vagy likor)
3 dl tejszin kemeny habba verve
- Ontsd a teat a pillecukorra, hogy az megolvadjon. Hagyd kihulni.
- Add hozza a cseresznyet es a szirupot, tedd a fagyasztoba.
- Mikor felig megfagyott, keverd hozza a tejszinhabot, es tedd vissza a fagyasztoba.
- Orankent keverd meg, hogy a jegkristalyokat osszetord benne es kremes allagu fagyit kapj a vegen.
Rozsaszirom fagyi
1,5 dl forro kinai tea (Keemum vagy rozsaizu)
50 g cukor
3 dl friss rozsaszirom, lehetoleg piros vagy sotet rozsaszin*
3 dl felvert tejszinhab
1,5 dl forro kinai tea (Keemum vagy rozsaizu)
50 g cukor
3 dl friss rozsaszirom, lehetoleg piros vagy sotet rozsaszin*
3 dl felvert tejszinhab
- Ontsd a teat a cukorra es a rozsasziromra. Kevergesd, hogy a cukor feloldodjon, majd turmixold el az egeszet peppe. Mikor kihult, tedd a fagyasztoba.
- Mikor felig mar megfagyott, keverd hozza a tejszinhabot. Tedd vissza a fagyasztoba.
- Orankent keverged alaposan meg.
* Nagyon fontos, hogy olyan rozsa szirmait hasznald, ami nem volt permetezve vagy egyeb vegyszerrel kezelve. Viragarusnal vasarolt rozsa semmikeppen nem megfelelo etkezesi celra!!!
No comments:
Post a Comment