Sunday 14 June 2009

Marguerite Patten fagylaltjai


Pillecukor-fagyi koktelcseresznyevel

1,5 dl forro Kandy tea
75 g pillecukor
50 g koktelcseresznye, felezve
2 ek Maraschino szirup (vagy likor)
3 dl tejszin kemeny habba verve
  • Ontsd a teat a pillecukorra, hogy az megolvadjon. Hagyd kihulni.
  • Add hozza a cseresznyet es a szirupot, tedd a fagyasztoba.
  • Mikor felig megfagyott, keverd hozza a tejszinhabot, es tedd vissza a fagyasztoba.
  • Orankent keverd meg, hogy a jegkristalyokat osszetord benne es kremes allagu fagyit kapj a vegen.



Rozsaszirom fagyi

1,5 dl forro kinai tea (Keemum vagy rozsaizu)
50 g cukor
3 dl friss rozsaszirom, lehetoleg piros vagy sotet rozsaszin*
3 dl felvert tejszinhab
  • Ontsd a teat a cukorra es a rozsasziromra. Kevergesd, hogy a cukor feloldodjon, majd turmixold el az egeszet peppe. Mikor kihult, tedd a fagyasztoba.
  • Mikor felig mar megfagyott, keverd hozza a tejszinhabot. Tedd vissza a fagyasztoba.
  • Orankent keverged alaposan meg.

* Nagyon fontos, hogy olyan rozsa szirmait hasznald, ami nem volt permetezve vagy egyeb vegyszerrel kezelve. Viragarusnal vasarolt rozsa semmikeppen nem megfelelo etkezesi celra!!!

No comments:

Post a Comment