Sunday 14 June 2009

Marguerite Patten teas kokteljai


Oxford puncs

2 narancs
6 szegfuszeg
225 g keserunarancs-lekvar
6 dl Assam vagy Dimbula (Ceylon) tea
2 uveg portoi
kis szerecsendio
  • a narancsokba szurj bele 3-3 szegfuszeget
  • az egeszet forrald ossze.

Sherry posset

6 dl gyenge Nuwara Eliya tea
50 g orolt mandula
9 dl tej
3 dl sherry
cukor izles szerint
  • melegitsd ossze a teat, orolt mandulat es tejet, de ne forrald.
  • keverd hozza a sherryt es a cukrot.


Citromos-rumos ital

6 dl gyenge hideg kinai tea (Lapsang Souchong)
4 citrom heja
3 dl viz
100 g barnacukor
3 dl szoda
3 dl rum
1/2 - 1 citrom vekonyan szeletelve
  • Forrald a citrom hejat a 3 dl vizben 8-10 percig.
  • Add hozza a barnacukrot, kevergesd, mig feloldodik.
  • Ha kihult, add hozza a tobbi hozzavalot es diszitsd vekony citromszeletekkel.


Teli ital

1 citrom
2 ek zabpehely
2 ek barnacukor
9 dl eros darjeeling vagy kenyai tea
1,5 dl whisky vagy rum
  • Forrald ossze a citrom hejat, levet, a zabpelyhet, a cukrot es a teat. Fozd 5 percen keresztul, majd szurd le.
  • Add hozza az alkoholt.

Karacsonyi pezsgo

1 citrom
3 narancs
6 dl gyenge tea (indiai Nilgiri v. ceyloni Dimbula)
50 g cukor
egesz cseresznye
1,5 dl Curacao vagy brandy
2 uveg pezsgo
  • Reszeld le a citrom es 1 narancs hejat. Forrald ossze a teaval es a cukorral, hagyd kihulni.
  • Ontsd jegkockatartoba, minden rekeszbe tegyel 1-1 szem cseresznyet. Fagyaszd le.
  • Boritsd a teas jegkockakat egy talba. Facsard ra a citrom es a 3 narancs levet.
  • Ontsd ra az alkoholt.

Nyari barackpuncs

3 nagy erett barack
2 ek citromle
4,5 dl forro gyenge Dimbula tea
2 ek cukor
1 uveg feherbor
par kimagozott cseresznye
tort jeg
  • Par percre martsd forro vizbe a barackokat, majd hamozd meg, magozd ki es szeleteld vekonyra.
  • Ontsd ra a citromlet, teat, cukrot. Hagyd allni, mig kihul.
  • Keverd el a borral. Ontsd egy talba, a tort jegre. Diszitsd cseresznyeszemekkel.


Epres bor

250 g eper attorve
6 dl kinai tea (Formosa Oolong vagy Lapsan Souchong)
2 ek citromle
2 ek cukor
1 uveg roze
3 dl szoda
tort jeg, mentaag, par egesz eper disznek
  • Ontsd a forro teat az eperre. Keverd el a cukorral es citromlevel. Hagyd allni, mig lehult.
  • Ontsd tort jegre, add hozza a bort es a szodat. Diszitsd.
Valtozat
Keszitsd malnaval eper helyett.

Dinnyes bor

1 sargadinnye
2 ek citromle
6 dl forro kinai tea (Lapsan Souchong)
1,5 uveg felszaraz feherbor
nehany mentaag
  • Kapard a dinnye magjait egy talba. Ontsd ra a citromlevet, majd a teat.
  • Hagyd allni mig teljesen kihul, majd szurd le.
  • A dinnye husat gombocold ki, es tedd a teaba.
  • Ontsd hozza a feherbort, szord bele a mentaleveleket.
Valtozat
Citromle helyett hasznalj 4,5 dl narancslevet, es csak 1 uveg bort.

Citromos brandy-puncs

6 dl forro Kandy tea (Ceylon)
4 ek citromle
75 g cukor
3 dl brandy
citromszeletek disznek


Almas tea toddy

2 ek almapure
1,5 dl Assam tea
mez izles szerint
whisky izles szerint


Forralt bor

2 szeletelt citrom
4,5 dl kozepesen eros darjeeling tea
1/2 tk szegfuszeg / szerecsendio
1-2 fahejrud
100g barnacukor
1,2 l vorosbor
  • Melegitsd majdnem forrasig, majd toltsd nagy, elomelegitett uvegtalba.

No comments:

Post a Comment