Oxford puncs
2 narancs
6 szegfuszeg
225 g keserunarancs-lekvar
6 dl Assam vagy Dimbula (Ceylon) tea
2 uveg portoi
kis szerecsendio
- a narancsokba szurj bele 3-3 szegfuszeget
- az egeszet forrald ossze.
- melegitsd ossze a teat, orolt mandulat es tejet, de ne forrald.
- keverd hozza a sherryt es a cukrot.
Citromos-rumos ital
6 dl gyenge hideg kinai tea (Lapsang Souchong)
4 citrom heja
3 dl viz
100 g barnacukor
3 dl szoda
3 dl rum
1/2 - 1 citrom vekonyan szeletelve
6 dl gyenge hideg kinai tea (Lapsang Souchong)
4 citrom heja
3 dl viz
100 g barnacukor
3 dl szoda
3 dl rum
1/2 - 1 citrom vekonyan szeletelve
- Forrald a citrom hejat a 3 dl vizben 8-10 percig.
- Add hozza a barnacukrot, kevergesd, mig feloldodik.
- Ha kihult, add hozza a tobbi hozzavalot es diszitsd vekony citromszeletekkel.
Teli ital
1 citrom
2 ek zabpehely
2 ek barnacukor
9 dl eros darjeeling vagy kenyai tea
1,5 dl whisky vagy rum
1 citrom
2 ek zabpehely
2 ek barnacukor
9 dl eros darjeeling vagy kenyai tea
1,5 dl whisky vagy rum
- Forrald ossze a citrom hejat, levet, a zabpelyhet, a cukrot es a teat. Fozd 5 percen keresztul, majd szurd le.
- Add hozza az alkoholt.
Karacsonyi pezsgo
1 citrom
3 narancs
6 dl gyenge tea (indiai Nilgiri v. ceyloni Dimbula)
50 g cukor
egesz cseresznye
1,5 dl Curacao vagy brandy
2 uveg pezsgo
1 citrom
3 narancs
6 dl gyenge tea (indiai Nilgiri v. ceyloni Dimbula)
50 g cukor
egesz cseresznye
1,5 dl Curacao vagy brandy
2 uveg pezsgo
- Reszeld le a citrom es 1 narancs hejat. Forrald ossze a teaval es a cukorral, hagyd kihulni.
- Ontsd jegkockatartoba, minden rekeszbe tegyel 1-1 szem cseresznyet. Fagyaszd le.
- Boritsd a teas jegkockakat egy talba. Facsard ra a citrom es a 3 narancs levet.
- Ontsd ra az alkoholt.
Nyari barackpuncs
3 nagy erett barack
2 ek citromle
4,5 dl forro gyenge Dimbula tea
2 ek cukor
1 uveg feherbor
par kimagozott cseresznye
tort jeg
3 nagy erett barack
2 ek citromle
4,5 dl forro gyenge Dimbula tea
2 ek cukor
1 uveg feherbor
par kimagozott cseresznye
tort jeg
- Par percre martsd forro vizbe a barackokat, majd hamozd meg, magozd ki es szeleteld vekonyra.
- Ontsd ra a citromlet, teat, cukrot. Hagyd allni, mig kihul.
- Keverd el a borral. Ontsd egy talba, a tort jegre. Diszitsd cseresznyeszemekkel.
Epres bor
250 g eper attorve
6 dl kinai tea (Formosa Oolong vagy Lapsan Souchong)
2 ek citromle
2 ek cukor
1 uveg roze
3 dl szoda
tort jeg, mentaag, par egesz eper disznek
250 g eper attorve
6 dl kinai tea (Formosa Oolong vagy Lapsan Souchong)
2 ek citromle
2 ek cukor
1 uveg roze
3 dl szoda
tort jeg, mentaag, par egesz eper disznek
- Ontsd a forro teat az eperre. Keverd el a cukorral es citromlevel. Hagyd allni, mig lehult.
- Ontsd tort jegre, add hozza a bort es a szodat. Diszitsd.
Valtozat
Keszitsd malnaval eper helyett.
Dinnyes bor
1 sargadinnye
2 ek citromle
6 dl forro kinai tea (Lapsan Souchong)
1,5 uveg felszaraz feherbor
nehany mentaag
1 sargadinnye
2 ek citromle
6 dl forro kinai tea (Lapsan Souchong)
1,5 uveg felszaraz feherbor
nehany mentaag
- Kapard a dinnye magjait egy talba. Ontsd ra a citromlevet, majd a teat.
- Hagyd allni mig teljesen kihul, majd szurd le.
- A dinnye husat gombocold ki, es tedd a teaba.
- Ontsd hozza a feherbort, szord bele a mentaleveleket.
Valtozat
Citromle helyett hasznalj 4,5 dl narancslevet, es csak 1 uveg bort.
Citromle helyett hasznalj 4,5 dl narancslevet, es csak 1 uveg bort.
Citromos brandy-puncs
6 dl forro Kandy tea (Ceylon)
4 ek citromle
75 g cukor
3 dl brandy
citromszeletek disznek
6 dl forro Kandy tea (Ceylon)
4 ek citromle
75 g cukor
3 dl brandy
citromszeletek disznek
Almas tea toddy
2 ek almapure
1,5 dl Assam tea
mez izles szerint
whisky izles szerint
2 ek almapure
1,5 dl Assam tea
mez izles szerint
whisky izles szerint
Forralt bor
2 szeletelt citrom
4,5 dl kozepesen eros darjeeling tea
1/2 tk szegfuszeg / szerecsendio
1-2 fahejrud
100g barnacukor
1,2 l vorosbor
2 szeletelt citrom
4,5 dl kozepesen eros darjeeling tea
1/2 tk szegfuszeg / szerecsendio
1-2 fahejrud
100g barnacukor
1,2 l vorosbor
- Melegitsd majdnem forrasig, majd toltsd nagy, elomelegitett uvegtalba.
No comments:
Post a Comment