Saturday 27 June 2009

Palacsinta juharsziruppal es datolyas-pekandios vajjal


12 db

250 g liszt
1,5 tk sutopor
csipet so
2 ek cukor
500 ml buttermilk (vagy joghurt es tej kevereke)
50 g olvasztott vaj
3 tojas, ebbol 2 szetvalasztva
-------------------------
75 g vaj
1 ek barnacukor
1/4 tk vaniliakivonat
facsarasnyi citromle
30 g pekandio, szarazon megpiritva es durvara vagva
75 g aszalt datolya aprora vagva
a talalashoz juharszirup
  • A datolyas-dios vajhoz: verd habosra a vajat a cukorral. Add hozza a vaniliat, citromlevet, diot es datolyat. Lefedve tarold a hutoben talalasig - elotte kicsivel vedd ki, hogy szobahomersekleture melegedjen.
  • Keved ossze a lisztet, sutoport, sot, cukrot egy talban.
  • Egy masik talban keved ossze a joghurtot, vajat, 2 sargajat es az egesz tojast. Keved ossze a liszttel.
  • A 2 feherjet verd kemenyre es ovatosan add a keverekhez.
  • Kis olajon susd ki a palacsintakat - ezek inkabb kicsi, vastag palacsintak, nem nagy vekonyak. 1-1 palacsintahoz hasznalj kb. 4 ek-nyi kevereket.
  • Ahogy kesz, mindegyik tetejere rakj 1-1 tk datolyas vajat. Halmozd a palacsintakat egymasra, es tartsd melegen alacsony sutoben, mig mind elkeszul.
  • Talald juharsziruppal megcsorgatva es a maradek vajjal.

No comments:

Post a Comment