Wednesday 24 June 2009

Svajci csirkemell



6 fore

6 csirkemell, borostul
30 g vaj
2 ek olivaolaj
275 ml feherbor
so, bors
15 g prezli
50 g vaj
tej
75 ml tejfol
1,5 tk dijoni mustar
szerecsendio
25 + 15g reszelt parmezan
125 g reszelt beaufort sajt
  • Olvaszd ossze az elso vajat az olajjal, piritsdd meg rajta a csirkemelleket.
  • Ontsd ra a bort, sozd, borsozd. Melegitsd eppcsak forraspont ala, majd kis langon fozd 15 percig.
  • Szedd ki a hust egy tuzallo talba. A fozolevet ontsd egy merokancsoba. Adj hozza annyi tejet, hogy 5,5 dl legyen.
  • Keszits rantast a masodik adag vajjal es liszttel. Vedd le a tuzrol, mikor kicsit kezd barnulni.
  • Aprankent add hozza a tejes kevereket, folyamatosan keverve. Mikor az egeszet belekeverted, tedd vissza a tuzre, es kevergetve fozd, mig besurusodik.
  • Add hozza a tobbi hozzavalot. Ontsd a csirkere.
  • A tetejet szord meg a prezlivel es a 15 g parmezannal. Susd 20 p gaz 4 / 180 C.

No comments:

Post a Comment