Tuesday 23 June 2009

Tartiflette (francia rakott krumpli)



6 fore

1,3 kg viaszos krumpli (ujkrumpli vagy vekonyheju nagy, amit nem kell hamozni)
so, bors
75 g vaj
2 ek olaj
250 g darabos bacon
1 hagyma durvara vagva
2 gerezd fokhagyma attorve
115 g tejfol
1 db (kb. 350 g) reblochon sajt (kicsit parmezan szeru), szeletelve
  • Fozd meg a krumplit sos vizben, szurd le, szeleteld.
  • Olvaszd ossze a vaj felet az olajjal, susd benne ropogosra a krumplit.
  • A maradek vajon piritsd meg a bacont, majd csavard le a langot es add hozza a hagymat. Mikor megpuhult, add hozza a fokhagymat is.
  • A krumplit es a baconos hagymat teritsd egy tuzallo talba.
  • Ra a sajt.
  • Susd 15 p gaz 5 / 190 C.

No comments:

Post a Comment