6 fore
500 g feher bab, 1 ejre beaztatva
500 g bacon, egyben
4 gerezd fokhagyma
6 ek paradicsom passata (hig pure)
3 ek juharszirup
3 ek melasz
3 ek angol mustar
3 ek almaecet
2 baberlevel
so, bors
6 szegfuszeg
2 hagyma, negyedelve
3 ek durvara vagott friss petrezselyem
500 g feher bab, 1 ejre beaztatva
500 g bacon, egyben
4 gerezd fokhagyma
6 ek paradicsom passata (hig pure)
3 ek juharszirup
3 ek melasz
3 ek angol mustar
3 ek almaecet
2 baberlevel
so, bors
6 szegfuszeg
2 hagyma, negyedelve
3 ek durvara vagott friss petrezselyem
- Szurd le a babot, tedd egy nagy tuzallo talba. Onts ra annyi vizet, h 5 cm-rel alljon magasabban, mint a bab.
- Forrald nagy langon 10 percig, majd csavard le, es lefedve fozd meg 1 oraig, vagy amig a bab megpuhul, de meg nem fo szet. Ha kell, toltsd utan vizzel.
- Darabold fel a bacont 5 cm-s kockakra. Add a babhoz, a fokhagymaval, ... , ..., baberlevellel egyutt. Borsozd meg. (Ne sozd meg meg, vard meg h mennyire lesz sos a bacontol.)
- Ha kell, adj meg hozza vizet, hogy elfedje az egeszet.
- A szegfuszeget szurd a hagymacikkekbe, dobd a talba.
- Tedd a talat a sutobe (gaz 1 / 140 C). Lefedve susd 2 oran at. Keverd meg, majd lefedetlenul tedd vissza meg 1 orara. Idonkent ellenorizd, nehogy tulzottan kiszaradjon.
- Sozd szukseg szerint, keverd hozza a petrezselymet.
No comments:
Post a Comment