6 fore
1,2 ek olivaolaj
1/2 kis hagyma finomra vagva
1 gerezd fokhagyma attorve
500 g spenot, szara kivagva
250 g kenyermorzsa
125 g turo
1,5 dl teljes tej
2 felvert tojas
40 g liszt
szerecsendio
so, bors
a talalashoz olvasztott vaj es reszelt parmezan
1,2 ek olivaolaj
1/2 kis hagyma finomra vagva
1 gerezd fokhagyma attorve
500 g spenot, szara kivagva
250 g kenyermorzsa
125 g turo
1,5 dl teljes tej
2 felvert tojas
40 g liszt
szerecsendio
so, bors
a talalashoz olvasztott vaj es reszelt parmezan
- Az olajon piritsd meg a hagymat. Add hozza a fokhagymat, fozd meg 1 percig.
- Egy lefedettt labosban fozd a spenotot (annyi viz eleg, ami rajta marad a mosas utan), kb. 4 percig, mig megfonnyad. Kozben kevergesd neha.
- Mikor lehult, csavard ki minel szarazabbra.
- Keverd el az osszes hozzavalot (kiveve vaj es parmezan), es nedves kezzel formalj belole gombocokat.
- Forro sos vizben fozd ki, mig feljonnek a viz tetejere.
No comments:
Post a Comment