Wednesday 24 June 2009

Orosz turos palacsinta szilvabefottel



6 fore

900 g turo
1 tojas
1 sargaja
csipet so
4 ek cukor
4-6 ek liszt
1/2 citrom reszelt heja
1 tk vanilia
35 g vaj
2,5 dl vorosbor
2,5 dl viz
150 g cukor
1 fahejrud
6 egesz feketebors, megzuzva
1 csik citromhej
350 g szilva
a talalashoz tejfol, porcukor
  • Ha a turo nagyon nedves, kosd muszlinba, tedd egy szurobe, es jol nyomkodd ki vagy hagyd tobb oran at jol kicsopogni.
  • Keverd el a tojassal, soval, cukorral, liszttel, citromhejjal es vaniliaval. Hutsd be par orara.
  • Lisztes kezzel formalj belole kerek lapocskakat, kb. 9 cm atmerojueket, majd megint hagyd allni oket a hutoben par oraig.
  • Egy nagy labosban lassan forrald fel a vizet, bort es cukrot. Kevergesd, h a cukor feloldodjon.
  • Add hozza a fuszereket es csavard le kis langra.
  • Par perc mulva add hozza a szilvakat, es lefedve hagyd megfoni oket - de ne fojenek szet.
  • Lukas kiszedokanallal szedd ki oket egy talba.
  • A levet forrald, mig 2/3-ara surusodik es szirupszeru allaga lesz. Mikor kihult kicsit, ontsd a szilvakra. Hutsd be.
  • Olajon susd ki a palacsintakat. Talald a szilvaval, tejfollel es porcukorral.

No comments:

Post a Comment