Mogyorovajas keksz
115 g vaj
150 g barnacukor
1 tojas
1 tk vaniliakivonat
225 g darabos mogyorovaj
115 g liszt
1/2 tk szodabikarbona
- Keverd ki a vajat, cukrot, tojast, vaniliat es mogyorovajat.
- Add hozza a szaraz hozzavalokat. Formalj beloluk koroket.
- Susd 12-15 p gaz 4 / 180 C.
Mexikoi mandulas keksz
115 g liszt
175 g porcukor
50 g daralt mandula
1/2 tk vaniliakivonat
115 g vaj
115 g liszt
175 g porcukor
50 g daralt mandula
1/2 tk vaniliakivonat
115 g vaj
- Keverd ossze a hozzavalokat. Nyujtsd ki 1/2 - 1 cm vastagra, szaggass koroket belole.
- Susd 30* p gaz 4 / 180 C.* Szerintem 30 p iszonyu sok, meg ha a szakacskonyv azt irja is. Ez a fajta suti, plane, ha vekonyra van nyujtva, kb. 10 perc alatt megsul.
Mogyoros-csokis keksz
75 g vaj
115 g cukor
50 g barnacukor
1 tojas
1 tk vaniliaeszencia
1 cs liszt
1 tk sutopor
75 g csoki durvara torve
50 g mogyoro durvara torve
75 g vaj
115 g cukor
50 g barnacukor
1 tojas
1 tk vaniliaeszencia
1 cs liszt
1 tk sutopor
75 g csoki durvara torve
50 g mogyoro durvara torve
- Keverd habosra a vajat, cukrokat, tojast, vaniliat.
- Add hozza a tobbi hozzavalot.
- Formalj belole kekszeket, a tetejuket megszorhatod daralt mogyoroval.
- Susd 10-12 p, gaz 4 / 180 C.
Almaszoszos keksz
450 g alma pucolva, darabolva
100 g cukor
115 g vaj
230 g liszt
1/2 tk sutopor
1/4 tk szodabikarbona
fahej
50 g durvara tort dio
450 g alma pucolva, darabolva
100 g cukor
115 g vaj
230 g liszt
1/2 tk sutopor
1/4 tk szodabikarbona
fahej
50 g durvara tort dio
- Az almat pici vizzel (1-2 ek) parold puhara, majd tord at. Ha tul leves, tedd egy szurobe, tal fole, es hagyd kicsopogni (a kicsopogott let felhasznalhatod mas sutihez, vagy belemartogatni a kesz kekszet!)
- Keverd kremesre a vajat a cukorral, majd add hozza az almapuret.
- Keverd hozza a szaraz hozzavalokat.
- Susd 8-10 percig, gaz 5 / 190 C.
Sargabarackos-joghurtos keksz
175 g liszt
1 tk sutopor
fahej
75 - 100 g zabpehely
100 g barnacukor
115 g aszalt sargabarack felvagdosva
1 ek lapkazott mandula
150 g natur joghurt
3 ek olaj
durvara tort diofele, nagyszemu kristalycukor vagy reszelt citromhej a disziteshez
175 g liszt
1 tk sutopor
fahej
75 - 100 g zabpehely
100 g barnacukor
115 g aszalt sargabarack felvagdosva
1 ek lapkazott mandula
150 g natur joghurt
3 ek olaj
durvara tort diofele, nagyszemu kristalycukor vagy reszelt citromhej a disziteshez
- Gyurd ossze a hozzavalokat. Formalj belole kis gombocokat, kicsit lapogasd le.
- A tetejere szorhatsz diofelet, citromhejat, vagy megszorhatod cukorral.
- Olajos tepsin susd 15-20 p, gaz 5 / 190 C.
- Nem all el tul sokaig, ugyhogy 2 napon belul el kell fogyasztani. Le is fagyaszthato.
Zabpelyhes golyok
80 g vaj
130 g zsir
150 g cukor
1 felvert tojas
par csepp vaniliakivonat
300 g liszt
1 tk sutopor
esetleg fuszerek, izles szerint (fahej, szerecsendio, kardamom...)
zabpehely
aszalt gyumolcs, mogyoronyi darabokra vagva
80 g vaj
130 g zsir
150 g cukor
1 felvert tojas
par csepp vaniliakivonat
300 g liszt
1 tk sutopor
esetleg fuszerek, izles szerint (fahej, szerecsendio, kardamom...)
zabpehely
aszalt gyumolcs, mogyoronyi darabokra vagva
- Keverd el a zsiradekokat, a cukrot, tojast es vaniliat
- Add hozza a lisztet es sutoport.
- Formalj belole gombocokat, a kozepukbe nyomj egy darab aszalt gyumolcsot. Forgasd a zabpehelybe a golyokat.
- A tepsin egymastol viszonylag tavol rakd oket, mert ki fognak lapulni. 15-20 p sutes, gaz 4 / 180 c.
Snickerdoodles
115 g vaj
250 g cukor
1 tk vaniliakivonat
2 tojas
50 ml tej
400 g liszt
1 tk szodabikarbona
50 g daralt dio
kristalycukor
fahej
115 g vaj
250 g cukor
1 tk vaniliakivonat
2 tojas
50 ml tej
400 g liszt
1 tk szodabikarbona
50 g daralt dio
kristalycukor
fahej
- Keverd ki a vajat, cukrot, vaniliat, tojast es tejet.
- Add hozza a lisztet, szodabikarbonat, daralt diot.
- Formalj belole golyokat, forgasd fahejas cukorba.
- Susd 10 p gaz 5 / 190 C.
Csokis rizspehely kockak
115 g vaj
200 g cukor
1 tojas
1 tk vaniliaeszencia
175 g liszt
1/2 tk szodabikarbona
2 csesze (5 dl) rizspehely
100 g csoki durvara torve
esetleg: durvara tort diofele
- Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojassal es vaniliaval.
- Add hozza a tobbi hozzavalot.
- Nyomkodd magasfalu, kivajazott, sutopapirral kibelelt tepsibe. Ha akarsz, szorhatsz meg a tetejere plusz csokireszeleket.
- Susd 10-12 percig, gaz 4 / 180 C.
- Mikor kihult, vagd kockakra vagy teglakra.
Kokuszos zabkeksz
175 g zabpehely
75 g kokuszreszelek
225 g vaj
115 g cukor
40 g barnacukor
2 tojas
4 ek tej
1,5 tk vaniliaeszencia
115 g liszt
1/2 tk szodabikarbona
fahej, so
- Serpenyoben szarazon (=olaj nelkul) piritsd meg a zabpelyhet es a kokuszreszeleket, de vigyazz, nehogy megegjen.
- Keverd habosra a vajat a cukrokkal, majd add hozza a tobbi hozzavalot.
- Kanallal szaggasd kivajazott tepsire.
- Susd 8-10 percig, gaz 6 / 200 C.
Ropogos zabkeksz
175 g vaj
125 g cukor
1 sargaja
175 g liszt
1 tk szodabikarbona
40 g zabpehely (aprora tort)
40 g muzli vagy durvara vagott diofele
175 g vaj
125 g cukor
1 sargaja
175 g liszt
1 tk szodabikarbona
40 g zabpehely (aprora tort)
40 g muzli vagy durvara vagott diofele
- Keverd habosra a cukrot, vajat es sargajat.
- Add hozza a tobbi hozzavalot. Formalj kerek lapocskakat belole (gyurj golyot es lapogasd ki).
- Susd 10-12 percig gaz 5 / 190 C.
Granola (muzli) keksz
115 g vaj
75 barnacukor
75 g darabos foldimogyorovaj
1 tojas
50 g liszt
1/2 tk sutopor
fahej
225 g muzli
50 g mazsola
50 g dio, durvara vagva
115 g vaj
75 barnacukor
75 g darabos foldimogyorovaj
1 tojas
50 g liszt
1/2 tk sutopor
fahej
225 g muzli
50 g mazsola
50 g dio, durvara vagva
- Keverd habosra a vajat a cukorral. Keverd hozza a foldimogyorovajat es a tojast.
- Add hozza a tobbi hozzavalot.
- Kanallal szaggasd kivajazott tepsire (vagy vizes kezzel formalj belole koroket).
- 15 p sutes gaz 4 / 180.
No comments:
Post a Comment