Friday 19 June 2009

Meg egy Marguerite Patten kenyer



Ir krumplis kenyer (boxty bread)

225 g nyers, reszelt krumpli
225 g fott, attort krumpli
75 g liszt
50 g lagy vaj
so, bors
  • A nyers krumplit tedd kisluku szurobe, allitsd egy tal fole, es nyomkodd ki a levet. Hagyd allni, hadd csopogjon meg ki ami tud (meg jobb, ha rafektetsz egy kistanyert es raraksz egy uveg lekvart, hogy minel tobb nedvesseg kicsopogjon belole). A levet fogd fel a talban.
  • Keverd el a tobbi hozzavaloval.
  • A kicsopogott levet ovatosan ontsd ki, ugy, hogy az aljara leulepedett kemenyito ne folyjon ki. Ezt keverd a tesztaba.
  • Lisztes deszkan nyujtsd ki egy kicsit, formald lapos, kerek cipova, tedd vajas tepsire.
  • 40-45 p sutes gaz 3-4 / 170-180 C.

No comments:

Post a Comment