Beaufort
Raclette sajt
(felkemeny, a francia-svajci hatarrol, erleles kozben tobbszor is borral atoblitik a hejat)
(felkemeny, a francia-svajci hatarrol, erleles kozben tobbszor is borral atoblitik a hejat)
2 fore
125-125 g beaufort, gruyere es raclette sajt, durvara reszelve (vagy ementali / Jarlsberg / egyeb felkemeny, konnyen olvado sajt)
szerecsendio
1/4 gerezd fokhagyma attorve
2,5 dl szaraz almabor (cider) vagy gyumolcsos feherbor
so, feherbors
kis loccsantasnyi Calvados
125-125 g beaufort, gruyere es raclette sajt, durvara reszelve (vagy ementali / Jarlsberg / egyeb felkemeny, konnyen olvado sajt)
szerecsendio
1/4 gerezd fokhagyma attorve
2,5 dl szaraz almabor (cider) vagy gyumolcsos feherbor
so, feherbors
kis loccsantasnyi Calvados
- Keverd ossze a sajtot, szerecsendiot, fokhagymat es egy kis bort, hagyd allni 1 oraig, igy simabb lesz majd a fondu.
- Forrald fel a maradek bort, majd csavard kis langra. Add hozza a sajtos kevereket.
- Folyamatosan keverd 8-asokat rajzolva a fakanallal, mig megolvad.
- Sozd, borsozd, izesitsd a Calvadossal.
- Talald piritott barna / parasztkenyerrel.
No comments:
Post a Comment