Wednesday 24 June 2009

Szavojai fondu


Gruyere


Beaufort

Raclette sajt
(felkemeny, a francia-svajci hatarrol, erleles kozben tobbszor is borral atoblitik a hejat)


2 fore

125-125 g beaufort, gruyere es raclette sajt, durvara reszelve (vagy ementali / Jarlsberg / egyeb felkemeny, konnyen olvado sajt)
szerecsendio
1/4 gerezd fokhagyma attorve
2,5 dl szaraz almabor (cider) vagy gyumolcsos feherbor
so, feherbors
kis loccsantasnyi Calvados
  • Keverd ossze a sajtot, szerecsendiot, fokhagymat es egy kis bort, hagyd allni 1 oraig, igy simabb lesz majd a fondu.
  • Forrald fel a maradek bort, majd csavard kis langra. Add hozza a sajtos kevereket.
  • Folyamatosan keverd 8-asokat rajzolva a fakanallal, mig megolvad.
  • Sozd, borsozd, izesitsd a Calvadossal.
  • Talald piritott barna / parasztkenyerrel.

No comments:

Post a Comment