Saturday 27 June 2009

Sutotok-salata


6 fore

1,5 kg sutotok
so, bors, olivaolaj
30 g vaj
250 g kecskesajt elmorzsolva (v. mas lagy sajt, esetleg feta)
----------------------------
275 g lencse (Puy v. normal)
1/2 kis hagyma aprora vagva
1 kis zellerszar aprora vagva
15 g vaj
1/2 ek olivaolaj
1,5 ek aprora vagott petrezselyem
---------------------------
1/2 ek feherborecet
kis dijoni mustar
4 ek extraszuz olivaolaj
csipet cukor
  • Vagd felbe a tokot, kapard ki a magjait. Vagd cikkekre, es hamozd meg. Kb. 900 g marad.
  • Tedd oket tepsire, kend meg olajjal, szord meg soval, borssal. Susd kb. 15-20 percig, mig epp csak megpuhul, de ne szaradjon ki. (180 / 4). Mikor kesz, vagd nagyobb kockakra.
  • Oblitsd at a lencset, majd hideg vizbe teve forrald fol es fozd puhara (de ne fojenek szet), kb. 15-30 perc. Szurd le.
  • Kozben a vajon piritsd meg a hagymat es a zellerszarat. Keverd a lencsehez.
  • Keszitsd el az ontetet, 2/3-at ontsd a lencsere. Szord meg a petrezselyemmel.
  • Halmozz lencset a tanyerokra. Ra a tok es a sajt, majd csorgasd meg a maradek ontettel.

No comments:

Post a Comment