Tuesday 23 June 2009

Elzaszi hagyma"torta" (tarte flambee)



4 fore

15 g szaraz eleszto
2,5 dl langyos viz
400 g liszt
1,5 tk so
250 g turo / friss sajt
2,5 dl tejfol
so, bors
2 ek olaj
2 hagyma vekonyra szeletelve
350 g bacon, csikokra vagva
  • Futtasd fel az elesztot 1 dl vizben 1-2 ek liszttel, meleg helyen, 30 p.
  • A maradek lisztet tedd egy talba. Ontsd hozza az elesztot, sot es a maradek vizet.
  • Gyurd 10 percig, majd hagyd duplajara kelni (kb. 1,5 ora).
  • Gyurd at ujra, oszd 4 golyova. Lapitsd ki oket, tedd kivajazott pizzasuto talra (sutheted nagy tepsin is, egeszben).
  • Keverd ossze a turot / elmorzsolt friss sajtot, tejfolt, sot, borsot. Kend a tesztara.
  • Oszd el rajta a hagymat es bacont.
  • Susd 15 p gaz 9 / 240 C.

No comments:

Post a Comment