Tuesday 23 June 2009

Olasz sajtos rizotto


4-6 fore

50 g vaj
1 hagyma
1,25 l csirkeleves
75 g fott sonka felkockazva
400 g rovidszemu rizs
1 ag rozmaring levelei aprora vagva
1,5 dl szaraz feherbor
125 g fontina sajt, felkockazva
2 ek reszelt parmezan
bors
  • Olvaszd meg a vajat es piritsd rajta a hagymat. Add hozza a sonkat, piritsd meg par pecig.
  • Szord bele a rizst es a rozmaringot, keverd jol ossze.
  • Ontsd ra a bort, majd a forro levest merokanalankent - mindig akkor add a kovetkezot, mikor beszivta az elozo adagot. Mig puhara fo, ez kb. 20 perc.
  • Folyamatosan keverd, es annyi levet hagyj rajta, hogy ne legyen szaraz (suru tejberizs allagu).
  • Keverd bele a sajtot es susd meg 4 p.
  • Szord m eg a parmezannal, sozd borsozd izles szerint..

No comments:

Post a Comment