Sunday 14 June 2009

Marguerite Patten alkoholmentes teas kokteljai


Ananaszos Ice Tea

1 citrom szeletelve
1 ananasz
9 dl nagyon forro fekete tea (Earl Grey vagy kenyai)
1,5 dl ananaszle
9 dl szensavas limonade
  • Hamozd meg az ananaszt. Vagd le a husat, kockazd fel, de tartsd meg a kemeny belso reszt is.
  • Tedd egy labosba az ananasz kemeny kozepet, a citromot, es ontsd ra a forro teat. Hagyd kihulni, majd szurd le.
  • Keverd el a tobbi hozzavaloval.

Fuszeres jazmintea

4 citrom reszelt heja
1 fahejrud
2-3 kardamomhuvely
100 g cukor
3 dl viz
1,2 l jazmintea

  • Forrald fel a fuszereket a cukorral a 3 dl vizben. Hagyd fel oran at allni, majd szurd le.
  • Ontsd fel a jazminteaval.

Tea shake

1 pohar hideg tea
1/2 pohar tej
2 gomboc vaniliafagyi (vagy kave vagy csoki)
  • Turmixold el az egeszet.
Meleg valtozat
Hasznalj forro teat es tejszint.
A tetejet szord meg barnacukorral.



Mezes almapuncs

2 felkockazott alma (kimagozva, de hamozatlanul)
1,2 l almale
2 ek mez
6 dl kinai tea (Keemum)
kis citromle
citromszeletek a disziteshez
  • Epp csak forrald az egeszet ossze, diszitsd citromszeletekkel. (Ihatod leszurve, vagy bennehagyhatod az almadarabokat)
Valtozat
csak 6 dl almalet hasznalj, es
6 dl gyombersort v. gyomberes uditot


Gyomber puncs

3 dl tea
1 citrom szeletelve
50 g cukrozott gyomber aprora vagva
50 g barnacukor
1,2 l gyombersor (vagy gyomberes udito)
jeg

Narancs fizz

3 dl gyenge Keemum vagy Lapsan Souchong tea
5 dl narancsle
5 dl szoda
jeg




No comments:

Post a Comment