Sunday 13 September 2009

Bananbor

1,3 kg nagyon erett banan, hamozva
225 g bananhej (megmosva)
100 g mazsola
1 kg cukor
1 citrom
1 narancs
eleszto, nutrient, enzim
annyi viz, ami 4,5 l-re egesziti ki
  • Kosd muszlinba a banant es a hejat. Fozd 3 l vizben, gyongyozve, fel oran at.
  • Ontsd a folyadekot a cukorra es a citrom + narancs levere. Mikor a muszlin kihult, csavard ki, amennyire birod.
  • Mikor langyosra hult, add hozza az elesztot, az enzimet es a nutrientet.
  • Meleg helyen 1 het, lefedve. Naponta keverd.
  • Ontsd uvegbe, vidd huvosebb helyre. Jol lefedve, par honap utan leulepszik. Szivd le a tetejet, es add hozza a feldarabolt mazsolat. Toltsd fel hideg vizzel, ha kell. Tegyel bele legzarat.
  • 4 honap utan szivd le megint az uledekrol, majd 6 honap utan megint.

No comments:

Post a Comment