Thursday, 24 September 2009

Edesnarancs-bor

12 edes narancs
1 citrom
1,3 kg cukor
450 g nagyszemu mazsola
eleszto, nutrient, viz
  • Hamozz meg 6 narancsot. A hejat tedd a sutobe es susd, mig megbarnulnak. Ekkor onts rajuk 1 l forro vizet.
  • Hamozd meg a maradek narancsot, es mind a 12 belet tord peppe a vodorben.
  • Add hozza a ledaralt mazsolat es a Campden tablettat.
  • Ontsd ra a levet a narancshejrol + meg 2 l hideg vizet. Jol keverd el, lefedve hagyd allni 24 orat.
  • Add hozza a citrom levet, az elesztot, a nutrientet es 450 g cukrot.
  • 4 nap erjesztes, naponta keverve. Ezutan szurd ra a maradek cukorra, keverd, mig feloldodik, majd fejezd be a szokasos modon.

No comments:

Post a comment