Saturday, 26 September 2009

Rebarbarabor

2,5 kg rebarbara (majus kozepen szedve) (csak szar, a level mergezo!)
450 g mazsola
2,8 dl eros tea
eleszto, nutrient
1,5 kg cukor
2 citrom

A rebarbaraszar nagyon savas. Ha akarod, ezt csokkentheted - erjesztes elott keverj bele"precipitated chalk" -t (30 g minden 4,5 literre). Fel fog pezsegni. Mikor elmulik a pezsges, folytasd a recept szerint.
  • Torold tisztara a szarakat, es vagdosd rovidebb darabokra. Onts ra annyi hideg v. meleg (nem forro) vizet, ami elfedi, es hagyd allni 3 napig, a 2. nap utan kezzel (v. fakanallal) osszezuzva a szarakat.
  • Szurd le a levet az erjesztovodorbe.
  • A mazsolat vagdald ossze (darald le), es fozd a teaban 10-15 percig. Utana a levet szurd a rebarbaralehez.
  • Keverd el benne a cukrot, majd a citrom levet, vegul a maradekot.
  • Fejezd be a szokasos modon.

No comments:

Post a comment