225 g mazsola
1 l petrezselyem
100 g rizs
1 kg cukor
2 narancs lereszelt heja
1 citrom lereszelt heja es leve
Tokay eleszto, nutrient, pektin
(ha edes desszertbort akarsz, mint a Tokaji, akkor meg 450 g cukor)
1 l petrezselyem
100 g rizs
1 kg cukor
2 narancs lereszelt heja
1 citrom lereszelt heja es leve
Tokay eleszto, nutrient, pektin
(ha edes desszertbort akarsz, mint a Tokaji, akkor meg 450 g cukor)
- Fozd a petrezselymet 2 l vizben. Tedd bele a rizst, es fozd 5 percit. Szurd a cukorra, citrushejra, cukorra es felapritott mazsolara. Keverd el.
- Mikor langyos, bele az elesztot es a pektint.
- Adj hozza annyi vizet, h 4,5 l-t kapj.
- 2-4 nap allas utan szurd le, fejezd be a szokasos modon.
- Az extra cukrot akkor add hozza, mikor az erjedes kezd lelassulni.
No comments:
Post a Comment