22 l viz
675 g barnacukor
soreleszto
45 g tort arpa
900 g barna malatakivonat
85 g komlo
15 g liquorice
675 g barnacukor
soreleszto
45 g tort arpa
900 g barna malatakivonat
85 g komlo
15 g liquorice
- Aztasd be az arpat egy kis vizbe 1 ejszakan at. Masnap darald le.
- 9 l vizben fozd az arpat, komlot es a malatat fel oran at. Szurd a cukorra. Keverd, mig feloldodik.
- Add hozza a maradek vizet, hidegen. (Ha sotetebb szinu sort akarsz, most add hozza a liquorice-t.) Mikor az egesz kb. 20 C-ra hult, add hozza az elesztot (v. 1 tk sutoelesztot, a granulalt format). Fedd le, es meleg helyen hagyd erjedni 2 napon at. A habjat merd le gyakran.
- Toltsd uvegekbe (az uledekrol leszivva). 5-6 napig tarold huvos helyen, aztan ihato. De ha meg 3 hetig hagyod allni, akkor sokkal finomabb lesz.
No comments:
Post a Comment