Thursday, 17 September 2009

Wassail


1,6 l sor (ale)
225 g barna cukor
1/2 uveg sherry (Madeira)
6 alma
15 g orolt gyomber
1/2 szerecsendio reszelve
csipet orolt fahej
2 kockacukor
1 megmosott citrom heja
1/2 citrom hamozva, szeletekre vagva
  • Magozd ki az almakat, az ureget tomd ki barnacukorral, majd alufoliaval lefedett talban susd a sutoben 20 percig. Utana szedd le a foliat, ontozd meg a sajat levevel, es susd puhara.
  • A fuszereket keverd el a maradek cukorral. Tedd zomancos labosba, onts hozza 5,5 dl sort. Melegitsd es kevergesd, mig a cukor feloldodik, majd forrald fel.
  • Vedd le a tuzrol es ontsd hozza a maradek sort. Keverd bele a sherryt, a fuszeres cukrot es a megmosott citrom hejat.
  • Melegitsd nagyon melegre, de meg eppen ne forrjon. Toltsd diszes talba (elomelegitett, lehetoleg).
  • Add hozza a forro almakat es a felszeletelt citromot.

No comments:

Post a comment