Saturday, 19 September 2009

Pitypangbor



3 l viragfej - napfenyes napon gyujtsd, csak teljesen kinyiltakat (tradicionalisan Szt. Gyorgy napjan, apr. 23-an szoktak szedni)
1,2 kg cukor
2 citrom
1 narancs
eleszto, nutrient
450 g mazsola
4,5 l viz
  • A szedes napjan csinald meg a bort. Minel rovidebb szar legyen a viragfejen. Tedd a viragokat a nagy vodorbe, onts ra 3,5-4 l forro vizet.
  • Hagyd allni 2,5 napig, naponta keverve, amugy lefedve.
  • Szurd egy labosba, add hozza a cukrot es a citrus hejat. Fozd 1 oran at, majd toltsd vissza a vodorbe.
  • Add hozza a citrusok levet, mikor lehult, az elesztot es nutrientet.
  • 3 nap lefedve, majd szurd az erjeszto uvegbe. Add hozza a mazsolat, majd illeszd be a fermentation lock-ot.
  • mikor kitisztult, szivd tiszta uvegbe, es hagyd karacsonyig allni, amikor is mar ihato (de ha birsz varni meg 6 honapot, sokkal finomabb lesz).

No comments:

Post a comment