6 fore
150 g cukor
150 g vaj
3 felvert tojas
75 g self-raising liszt (1 bo tk sutoporral elkevert)
2 alma, pucolva, felkockazva
csipet so
30 g friss kenyermorzsa
tej
6 ek narancslekvar
2 ek golden syrup
vaj
150 g cukor
150 g vaj
3 felvert tojas
75 g self-raising liszt (1 bo tk sutoporral elkevert)
2 alma, pucolva, felkockazva
csipet so
30 g friss kenyermorzsa
tej
6 ek narancslekvar
2 ek golden syrup
vaj
- Keverd habosra a vajat a cukorral. Aprankent add hozza a tojast, majd a lisztet, almat, sot es kenyermorzsat. Adj hozza annyi tejet, hogy enyhen folyos allagot kapj.
- A lekvart es szirupot toltsd a kivajazott pudingforma (tuzallo csereptal) aljaba. Toltsd ra a tesztat.
- Boritsd le kivajazott alufoliaval, a kozepen egy hajtassal, hogy legyen hova dagadnia a tesztanak. Egy spargaval kosd az edenyre, nehogy lejojjon.
- Allitsd a format egy forro vizzel felig telt tepsibe vagy nagy labosba (az alufolia ne erjen bele a vizbe).
- Gozold 1,5 oran at, mig megszilardul es felemelkedik. Szukseg eseten potold az elparolgott vizet.
- Hagyd kicsit allni, majd boritsd egy melegitett tanyerra.
No comments:
Post a Comment