Sunday 12 July 2009

Fustolt angolna krumplis lepennyel es savanyu alma-cekla koritessel




8 fore

450 g fustolt angolnafile, nyuzva (vagy mas fustolt hal, lazac pl.)
8 pupos ek tejfol
10-15 g frissen reszelt torma
friss kapor vagy snidling
---------------------
3 kis fej cekla, osszesen kb. 300 g
1 alma, hamozva, magozva, felkockazva
1 ek almaecet
1/4 lilahagyma, vekonyra szeletelve
1,5 ek olaj
2 tk barnacukor
so, bors
-----------------------------
675 g kozepes krumpli, hamozva, 10 percig elofozve
1 kis hagyma, finomra vagva
2 ek olaj
1,5 ek mak
30 g vaj, olvasztva
  • A ceklat csavard alufoliaba, 3 ek vizzel egyutt, tedd kis tepsibe, majd susd puhara, kb. 1 oran at (gaz 5 / 190). Mikor kuhult, hamozd meg es vagd gyufaszalnyi csikokra.
  • Tedd az almat egy talba, azonnal raontve az ecetet. Add hozza a ceklat.
  • A hagymat fozd kb. 1,5 percig 1 ek olajon - ne szinezodjon el, kulonosebben megpuhulnia sem kell, csak egy kicsit tompitani a nyers izet. Add a talba.
  • Keverd el a cukrot es a maradek olajat, es ontsd a ceklas keverekre. Tedd a hutobe. Fogyasztas elott engedd szobahomersekleture melegedni.
  • A lepenyekhez reszeld le a krumplit.
  • A hagymat fozd meg az olajon, majd keverd a krumplihoz. Izesitsd, es add hozza a makot. Oszd 8 lepenyre, tedd egy tepsire oket. Csorgasd rajuk az olvasztott vajat, es susd 1 percig 200 / gaz 6.
  • Talalashoz: 1-1 lepeny tetejere rakj egy kis ceklas-almas kevereket, a tetejere egy szelet halat, majd 1-1 kis kanal tejfolt. Szord meg egy kis reszelt tormaval. Diszitsd kaporral vagy snidlinggel.

No comments:

Post a Comment