Saturday 18 July 2009

Mezes kacsaamell fugevel es gesztenyevel



4 fore

4 kacsamell, mindegyiken atlosan 3-3 vagas (ne vagd at, csak a bort)
2 ek barnacukor
1/2 tk fahej
2 ek balzsamecet
4 ek cider
so, bors
8 salott hagyma, hamozva
5 ek folyos mez
4 friss fuge, felezve
12 fott gesztenye
1 ek olivaolaj
  • Keverd ossze a cukrot, fahejat, 1 ek ecetet, cidert, sot es borsot. Forgasd bele a hust. Fedd le foliaval, tedd a hutobe tobb orara, idonkent megforgatva a melleket.
  • A hagymara onts annyi vizet, ami ellepi, es fozd puhara.
  • Forrosits fel egy serpenyot, majd a kacsamellet piritsd meg, boros felevel lefele, kb. 4 percen at.
  • Csorgass a husra 2 ek mezet. Sozd, borsozd, majd tedd oket egy mely tepsibe, boros felukkel felfele. Ontsd ra a paclevet, majd susd 7 percen at gaz 6 / 200 C. Mikor kesz, vedd ki es hagyd allni 3 percig, foliaval lefedve.
  • A maradek ecetet keverd el a fugevel, gesztenyevel es hagymaval. Ontsd ra a maradek mezet, az olajat, sozd, borsozd, jol keverd el.
  • A serpenyobol ontsd ki a kacsa zsirjat, majd tedd bele a fuget. Gyorsan piritsd meg minden oldalukat, csak annyira, hogy kicsit megpuhuljon es megegjen.
  • Dobd melle a hagymat es a gesztenyet is, a paclevel egyutt. Fozd, mig a fuge karamellizalodik kicsit a mezben.
  • Szeleteld fel a kacsamellet, es talald a fuges keverekkel.

No comments:

Post a Comment