Sunday 12 July 2009

Fustolt kacsamell salata



4 fore

1/2 hagyma, finomra vagva
1/2 szar zeller, finomra vagva
1/2 ek olivaolaj
15 g vaj
45 g tonkolybuza, egesz (vagy mas gabonafele, egesz szemes: rozs, buza, arpa)
100 g vizitorma
1 fej voros cikoria levelei
1 granatalma magjai
150 g kacsamell, fustolt, fott, vekonyra szeletelve
----------------------------------
kis dijoni mustar
1/4 ek vorosborecet
so, bors
1/4 tk cassis (feketeribizli-szorp)
1/2 ek olivaolaj
1,5 ek mogyoroolaj
  • A vajon es olajon fozd meg a hagymat es zellert. Add hozza a gabonat, jol kerverd el, majd ontsd fel annyi vizzel, hogy elfedje. Fozd puhara (25-30 p).
  • Kozben keszitsd el a martast: mindent keverj jol ossze. 1/3-at keverd a megfott, meleg gabonahoz.
  • Egy talban keverd ossze a salataleveleket a granatalmaval es a maradek ontettel. Teritsd a tetejere a kacsaszeleteket, es talald a tonkolybuzaval.

No comments:

Post a Comment