Friday, 10 July 2009

Dublin coddle (leves-szeruseg)



4-6 fore

15 g vaj
1 ek olaj
8 jo minosegu sausage (hurka/kolbasz-szeruseg)
8 szelet bacon
3 hagyma, vekonyra szeletelve
800 g krumpli, hamozva, szeletelve
4 ek felvagott friss petrezselyem
8 dl csirkeleves vagy viz, forro
  • A vajon piritsd meg a kolbaszokat, majd szedd ki egy tanyerra. Mikor kihult, vagd fel kb. 1-1,5 cm vastag karikakra.
  • Ugyanabban a serpenyoben piritsd meg a bacont, szedd ki.
  • Vegul fozd meg benne a hagymat.
  • Kivajazott tuzallo talba retegezd a hozzavalokat, sozd, borsozd menet kozben, es szord meg 3 ek petrezselyemmel is.
  • Ontsd ra a levest, majd susd 1 oran at gaz 4 / 180 C, 45 percig lefedve, az utolso 15 percben fedo nelkul.
  • Szord meg a maradek petrezselyemmel.

No comments:

Post a comment