legalabb 10 fore
1,5 kg lazac, kettobe vagva, filezve, de borostul
1 ek edeskomeny-level felvagva
8 ek gin
50 g tengeriso
75 g cukor
2 ek frissen orolt feketebors
15 g felvagott friss kapor
3/4 ek durvara tort borokabogyo
-----------------------
2 kis edeskomeny
2 kis alma
3 dl tejfol
2 tk cukor
5 tk magos mustar
nagy csavarasnyi citromle (elhagyhato)
talalashoz kovaszos feketekenyer
1,5 kg lazac, kettobe vagva, filezve, de borostul
1 ek edeskomeny-level felvagva
8 ek gin
50 g tengeriso
75 g cukor
2 ek frissen orolt feketebors
15 g felvagott friss kapor
3/4 ek durvara tort borokabogyo
-----------------------
2 kis edeskomeny
2 kis alma
3 dl tejfol
2 tk cukor
5 tk magos mustar
nagy csavarasnyi citromle (elhagyhato)
talalashoz kovaszos feketekenyer
- Futtasd vegig a kezed a halon, hogy nem maradt-e benne szalka - ha igen, csipesszel szedd ki.
- Terits ki egy nagy foliadarabot (amibe majd belefer a hal).
- Keverd ossze a sot, cukrot, borsot, edeskomeny-levelet, kaprot es borokat.
- A 2 haldarabot dorzsold be ginnel. Az egyik darabot boros oldalaval lefele tedd a foliara. A tetejere onts meg egy kis gint.
- Szord meg a halat a fuszerkeverekkel, majd onts ra meg egy pici gint. Tedd ra a masik darab halat, boros oldalaval felfelfe. Ontozd meg a maradek ginnel.
- Jol csomagold be a foliaba. Tedd egy sutoracsra, allitsd egy tepsibe (hogy felfogja a kicsopogo levet), a tetejere tegyel valami sulyt (pl. egy vagodeszkat es ra par teli befottesuveget). Az egeszet tedd a hutobe, es hagyd pacolodni 1-6 napig.
- Az edeskomeny kulso, kemenyebb leveleit szedd le. A maradekot hosszaban negyedeld, es vagd finom csikokra, kb. mutatoujjnyi hosszusagura. Az almat magozd ki es vagd csikokra.
- Keverd el az almat es az edeskomenyt a tejfollel, cukorral es mustarral. Ha hasznalsz citromlevet, azt is most add hozza. Fogyasztasig lefedve tarold a hutoben.
- Szedd ki a halat a csomagolasbol. Kapard le a sot es a fuszereket rola. Eles kessel, vizszintesen vagd vekony szeletekre, otthagyva a boret. Talald az almas-edeskomenyes kremmel, es vajas, piritott feketekenyerrel.
No comments:
Post a Comment