4-6 fore
2 nagy fozoalma pucolva, magozva, feldarabolva.
3 ek cukor
25 g vaj
100 g rozskenyer-morzsa
50 g barnacukor
1/2 tk fahej
3 dl habtejszin
4 ek porcukor
nagy csavarasnyi citromle
1,5 ek piritott mogyoro, durvara torve
2 nagy fozoalma pucolva, magozva, feldarabolva.
3 ek cukor
25 g vaj
100 g rozskenyer-morzsa
50 g barnacukor
1/2 tk fahej
3 dl habtejszin
4 ek porcukor
nagy csavarasnyi citromle
1,5 ek piritott mogyoro, durvara torve
- Az almat a cukorral es 2 ek vizzel lefedve fozd puhara, idonkent kevergetve. Mikor kesz, tord at a fakanallal. ellenorizd, hogy ne legyen tul edes, mivel a tejszin ugyis edesiti majd kicsit.
- A vajon piritsd meg a kenyermorzsat, majd keverd el a barnacukorral es a fahejjal. Kevergesd, mig a cukor megolvad.
- Verd fel a tejszint a porcukorral es a citromlevel (utobbit akkor add hozza, mikor mar kicsit felverted, de meg nem tul kemeny).
- Retegezd az almat, a kenyermorzsat es a tejszint egy uvegtalban, a legtetejet egy reteg tejszinhabbal zarva. Talald a mogyoroval megszorva.
No comments:
Post a Comment