Monday, 6 July 2009

Veres hurkavales almaval toltott serteshus mustaros szosszal


8 fore

2,25 kg kicsontozott serteslapocka, a bor rombuszmintaban bevagdosva
olivaolaj
so, bors
---------------
200 g vereshurka, bore leszedve
15 g vaj
1 kis savanykas alma, pucolva, magozva, kis kockakra vagva
2 kakukkfu-agrol a levelek
--------------------------
15 g vaj
4 salotthagyma, finomra vagva
50 ml feherborecet
1,5 dl szaraz feherbor
2 dl tejszin
2 ek dijoni mustar
egy csavarasnyi citromle
  • Keszitsd el a tolteleket: darabold fel a hurka belsejet, majd a vajon piritsd meg. Keverd el az almaval, kakukkfuvel. Sozd, borsozd.
  • Teritsd szet a serteshust. A vastagabb reszeit lapjaval vagd be, hogy meg nagyobbra szet tudd teriteni. Sozd, borsozd a belsejet.
  • Teritsd szet a tolteleket a huson, majd tekerd fol. Kb. 3 cm-kent kosd meg egy madzaggal.
  • Dorzsold be a hus kulsejet olajjal, sozd, borsozd.
  • Susd 4 oran at gaz 2,5 / 160 C, menet kozben idonkent meglocsolva a sajat levevel. Mikor kiszeded, fedd le alufoliaval es hagyd allni kb. 20 percig, mielott felszeleteled.
  • A mustarszoszt elkeszitheted most, vagy elore. Olvaszd meg a vaat, piritsd meg rajta a hagymat. Add hozza az ecetet, es nagy langon fozd, mig teljesen besurusodik es a nagy resze elparolog.
  • Add hozza a bort, es fozd, mig felere surusodik. Ekkor keverd hozza a tejszint, citromlet es mustart. (Ha tul suru, ezen a ponton adhatsz hozza egy pici vizet.)

No comments:

Post a comment