Friday, 17 July 2009

Almaval sult csirke


6-8 fore

30 g vaj
1,75 kg csirke, egeszben
200 g szalonna kb. 1-2 cm-es kockakra vagva
2 hagyma, felholdakra szeletelve
3 dl cider (almabor)
so, bors
4 ag friss rozmaring
3 alma, hamozva, magozva, cikkekre vagva
kis cukor
1,5 dl tejszin
2,5 tk dijoni mustar
  • A vaj felen piritsd meg a csirke minden oldalat, majd szedd ki egy talra.
  • Ugyanabban a labosban piritsd meg a bacont, majd a hagymat.
  • Tedd vissza ra a csirket. Ontsd ra a cidert, sozd, borsozd, es add hozza a rozmaringot.
  • Lefedve, kis langon fozd a sutoben 1,5 oran at (gaz 3 / 170 C). Akkor jo, ha a csirke boret a test es a comb kozott atlukasztva a kifolyo le atlatszo, nem veres.
  • Mikozben a csirke sul, a maradek olajon parold puhara az almat (a kis cukrot raszorva).
  • Szedd ki a hust a labosbol, fedd le alufoliaval, es tartsd melegen a lecsavart sutoben.
  • A csirke fozolevet forrald fel, majd add hozza a tejszint es mustart. Fozd, mig besurusodik, majd add hozza az almat. Ezzel a szosszal talald a csirket.

No comments:

Post a comment