Friday 10 July 2009

Osztrak sonkasteszta



6-8 fore

30 g lagy vaj + extra a kikeneshez
2 nagy tojas, az egyik szetvalasztva
7 dl tejfol
400 g bacon vagy fott sonka, feldarabolva
500 g friss teszta (kocka, vagy szeles metelt)
150 g reszelt fustolt sajt
30 g reszelt parmezan
so, bors
  • A vajat keverd el az egesz tojassal es a sargajaval, majd aprankent a tejfollel.
  • Piritsd meg a bacont / sonkat.
  • Tedd fel foni a tesztat.
  • A feherjet verd fel kozepesen kemenyre, es keverd a tejfolhoz. Add hozza a hust is.
  • Szurd le a tesztat es keverd el a sajtos-tejfolos szosszal. Keverd hozza a sajt felet. Sozd, borsozd, majd toltsd at egy kivajazott tuzallo talba.
  • A maradek sajttal szord meg a tetejet, es susd kb. 20 percig gaz 5 / 190 C.

No comments:

Post a Comment