Monday, 20 July 2009

Glogg - skandinav forralt bor




8 fore

2 uveg gyumolcsos vorosbor
200 g cukor
8 szegfuszeg
8 kardamomhuvely, enyhen megzuzva
2 rud fahej, eltorve
1 narancs heja
2,5 dl aquavit (aranyszinu, 40%-os skandinav alkohol, amit komenymaggal (ez a legdominansabb benne), anizzsal, edeskomennyel, kaporral, korianderrel izesitenek)
75 g mazsola
20 g mandula-lapka (vagy durvara torve)
1 ek Angostura keseru
2,5 dl madeira vagy marsala
bo ontesnyi Cointreau vagy mas narancslikor
  • Melegitsd ossze a bort a cukorral, kevergetve hogy az utobbi feloldodjon, de ne forrald.
  • Add hozza a fuszereket es a narancshejat (ha egy kis muszlinba kotod, a vegen konnyebb lesz eltavolitani). Add hozza a tobbi hozzavalot is. Alacsony homersekleten fozd kb 15 percig.
  • Talald kiskanallal, hogy konnyebb legyen kiszedni es megenni a mazsolat es mandulat.

No comments:

Post a comment