4 fore
30 g szaritott vad gomba
30 g vaj
so, bors
8 nyul-darab (kb. 1 nagy vagy 2 kis nyul feldarabolva)
150 g baconkocka
1 nagy hagyma durvara vagva
2 tk liszt
1,5 dl szaraz feherbor
3 dl csirkeleves
2 baberlevel
3 ag friss kakukkfu
3 dl tejfol
tagliatelle (szeles laposteszta) koretnek
30 g szaritott vad gomba
30 g vaj
so, bors
8 nyul-darab (kb. 1 nagy vagy 2 kis nyul feldarabolva)
150 g baconkocka
1 nagy hagyma durvara vagva
2 tk liszt
1,5 dl szaraz feherbor
3 dl csirkeleves
2 baberlevel
3 ag friss kakukkfu
3 dl tejfol
tagliatelle (szeles laposteszta) koretnek
- Onts annyi vizet a szaritott gombara, ami epp ellepi, es hagyd azni 15 percig.
- A vajon piritsd meg a nyuldarabokat minden oldalon. Sozd, borsozd. Mikor kesz, szedd ki egy tanyerra.
- Ugyanabban a labosban piritsd meg a bacont, majd dobd ra a hagymat. Keverd el a liszttel, majd a borral, levessel es a gomba aztatolevevel.
- A nagyobb gombakat darabold fel es add ezt is a baconhoz.
- Forrald fel, majd csavard le a langot es rakd bele vissza a nyulat.
- Izesitsd a fuszerekkel, es fedo nelkul fozd, mig a nyul megfott. Ez kb. 1 o 10 perc, de menet kozben ellenorizd tobbszor.
- Keverd hozza a tejfolt, es hagyd meg 5 percig foni - de ne forrjon.
- Talald szeles lapostesztaval (tagliatelle).
No comments:
Post a Comment