Tuesday, 21 July 2009

Kacsamell, vadrizs es afonya salata


6 fore (eloetelkent)

50 g aszalt afonya
25 g felezett pekandio
50 g vadrizs
100 g barnarizs
275 ml csirkeleves
so, bors
3 kacsamell, borostul
125 g zoldbab, felbevagva
2 ek durvara vagott petrezselyem
--------------------------
1/2 ek almaecet
1/4 tk dijoni mustar
1/2 ek juharszirup
so, bors
2 ek foldimogyoro-olaj
2 ek olivaolaj
  • Az afonyara onts forro vizet es hagyd 20 percig allni.
  • Kozben a pekandioat szaraz serpenyoben piritsd meg, kevergetve - vigyazz, konnyen megegnek. Mikor kihult, vagd durvara.
  • A rizseket tedd kulon labosba. A vadrizsre onts boven vizet, a barnarizsre a levest. Fozd oket puhara (a vadrizsnek kb. 30 perc kell, de soha nem lesz teljesen puha). Ha nem eleg a folyadek, onts meg rajuk vizet.
  • Keverd ossze az ontethez valokat, kicsit verd fel (kezzel csak).
  • A kacsat sozd, borsozd, majd sajat zsirjaban piritsd meg minden oldalon (boros felevel lefele eloszor). Ezutan tedd a sutobe es susd 5-7 percig (200 C / gaz 6). Mikor kiveszed, fedd le alufoliaval, es hagyd allni 5 percig.
  • A zoldbabot fozd meg al dente-re (ne teljesen puhara).
  • Szurd le a rizseket (ha meg maradt rajtuk viz), es keverd ossze oket. Add hozza a leszurt afonyat es a tobbi hozzavalot.
  • Talald az atlosan szeletelt kacsamellel.

No comments:

Post a comment