Friday, 17 July 2009

Sult sertesborda kortevel

6 fore

2 lilahagyma
8 korte
6 sertesborda-szelet, kb. 200 g darabja
6 ag friss rozmaring
so, bors
6 ek olivaolaj
4 ek balzsamecet
barnacukor
6 ek mascarpone
150 g gorgonzola sajt vagy dolcelatte, nagyobb darabokra vagva
  • Vagd felbe a hagymakat, majd cikkelyekre. Magozd ki a korteket, es vagd hosszaban negyedbe.
  • Tedd egy mely tepsibe a hagymat, kortet, hust, rozmaringot. Ontsd ra az olajat es az ecetet. Jol forgasd ossze a hozzavalokat. Sozd, borsozd.
  • Susd 15 percig 200 C / gaz 6. Forditsd meg a husszeleteket, es csavard le a sutot 190 C / gaz 5. A korteket rendezd ugy, hogy a vagott feluk legyen folfele. Szord meg oket egy kis cukorral. Susd tovabbi 30 percig.
  • Az utolso 15 percben kanallal szaggasd a tetejere a mascarponet, es szord meg a sajttal.

No comments:

Post a comment